25. 5. 2023

Novinka pod lupou: XO, Kitty (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název XO, Kitty
Žánr komedie, teen, romantický
Stanice Netflix
Premiéra 18. 5. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 26 minut

Kdo?

Tvůrci Jenny Han
Hrají Anna Cathcart

O čem to je?

Dospívající dohazovačka Kitty Song Covey si myslí, že o lásce ví všechno. Když se však přestěhuje přes půl světa, aby se znovu setkala se svým přítelem na dálku, brzy zjistí, že vztahy jsou mnohem komplikovanější, když je v sázce vaše vlastní srdce. Seriál je spin-offem filmové série Všem klukům, které jsem milovala.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hudba v tom je tak nesnesitelně otravná a chytlavá, že už po těch 25 minutách jí mám dost. Celkově to hodně dýchá ono “K-drama”, což není něco, co bych normálně vyhledávala. Ale! Všechno je tam tak krásně barevné, pozlátkové a teen a prostředím je to (logicky) úplně jiné než typické americké středoškolské rom-com, což mě hodně bavilo. Ta škola vypadá luxusněji než většina hotelů, ve kterých jsem kdy byla :D

Co se týče filmů, tak na ty (3. díl) to přímo navazuje, ale myslím, že pokud je tohle váš žánr, mohlo by vás to bavit i samostatně. Já se těšila zejména proto, že seriál obsahuje mé 2 nejoblíbenější postavy z filmů: tátu Dana a Kitty. John Corbett je moje láska už od dob SATC a stejně jako ve filmech je i tady jeho rolička velmi příjemná, ačkoliv se tam o moc víc už asi neukáže. Anna Cathcart mi z nějakého důvodu seděla víc jako ta vedlejší, prostořeká, brýlatá dohazovačka, ale předpokládám, že to bude jen o zvyku.

Pointu příběhu, kterou rozklíčují na konci 1. epizody, jsem odhadla v podstatě ihned (přestože jsem neviděla trailer), takže se žádné překvapení nekonalo. Ale s tím se musí počítat, přesně proto tyhle věci tak ráda sleduju, kvůli té předvídatelnosti a feel-good atmosféře. I tohle je miloučká jednohubka, kterou zkouknu za jedno odpoledne, nic mi to nepředá, ale odpočinu si u toho a užiju si to.

  • milá, feel-good, teen, předvídatelná záležitost
  • táta Dan Johna Corbetta
  • jiné prostředí
  • délka
  • na mě moc K-drama a plno K-popu
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Seriál, na který jsem se tento týden těšila nejvíc. Nejsem tak nadšená jako u loňského The Summer I Turned Pretty, ale i tak je to přesně ten typ nenáročné romantické komedie, která je ideální pro odpočinkový maraton.

Kdo viděl původní filmy, asi ví, do čeho jde. Seriál na ně pěkně navazuje a propojuje se s nimi skrze hlavní hrdinku a její rodinu. Ale na druhou stranu přehledně vysvětlí celou zápletku, takže si seriál můžete pustit i v případě, že jste filmy neviděli. Kitty se vydává na dobrodružství na druhý konec světa, kde ale vše není tak růžové, jak si v hlavě vysnila.

Celá zápletka je hodně jednoduchá. Na míle daleko je vidět, že její přítel dělá boyfrienda bohaté dívce jen na oko, aby mohla před rodinou utajit své zalíbení v dívkách. Nic revolučního, předem víte, jak to dopadne, ale i tak mě sledování bavilo a těším se na celou sérii.

  • Kitty
  • milá atmosféra
  • ideální pro odpočinkový maraton
  • od začátku víte, jak to dopadne
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
malina2035

malina2035

😥 nejde, prostě nejde. Zkusím vyměnit ruce 😉
před 50 týdny
ragelly

ragelly

napiš za to čárku (xo,)
před 50 týdny
malina2035

malina2035

děkuju, povedlo se.
před 50 týdny
Další články k tématu