4. 3. 2023

Novinka pod lupou: The Consultant (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Consultant
Žánr komedie
Stanice Prime Video
Premiéra 24. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 33 minut

O čem to je?

Když je najat nový konzultant Regus Patoff, aby zlepšil podnikání v herní společnosti CompWare, zaměstnanci se setkávají s novými požadavky a výzvami, které zpochybňují vše… včetně jejich životů. Adaptace stejnojmenného románu od Bentleyho Little.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Komedii jsem v tom až tolik neviděla, ale to nevadí. Rozhodně je to jeden ze seriálů, na které se podíváte a pak vám v hlavě vyskočí jeden velký otazník, co to sakra zase bylo.

Pilot se držel v rámci normální divnosti téměř celou dobu, ale míra přetekla v momentě, kdy hrdinové sledovali záznam a viděli na něm svého asexuálního šéfa po 15min rozhovoru sundávat našemu hrdinovi kalhoty. V tu chvíli už jsem si opravdu říkala WTF.

Tady opravdu nevím, co si mám o novince myslet. Asi to celé začne dávat smysl až při sledování posledního dílu. Stopáž je krátká, takže maraton se bude dát bez problémů. Snad to na mě nezanechá psychickou újmu.

  • tajemná síla vás nutí koukat dál
  • vůbec nevím, co si o tom myslet, a to je vlastně asi dobře
  • docela obyčejné postavy vyjma hlavního (anti?)hrdiny
  • scéna na kamerovém záznamu
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Obsazení Nata Wolffa, Aimee Carrero a samozřejmě Christopha Waltze automaticky znamenalo, že to chci vidět. Zároveň to taky znamenalo, že jsem si před zhlédnutím nezjistila ani o čem to je, ani jakého žánru to je. Teď už však vím, že je to adaptace knihy od autora hororů (ačkoliv konkrétně tohle dílo se řadí spíš mezi satiru s prvky hororu), a jakožto člověk, který se hororům vyhýbá co největším obloukem to jde, jsem ráda, že jsem tohle nevěděla před, protože s takovou bych si to nejspíš vůbec nepustila.

Dala jsem na jeden zátah tři epizody (ta půlhodinová délka je fakt skvělá) a přesto nevím, jaké z toho mám pocity. Mísí se ve mně nadšení (hlavně z Nata Wolffa, miluju ho) a zděšení. Není to horor jako takový, žánrově bych to nejvíc zařadila mezi thrillery z pracovního prostředí s nádechem humoru a hororu (stoprocentně nesouhlasím se zařazením mezi komedie), což ale neznamená, že by tam nebyly scény, ve kterých mě mrazilo. Byly, protože Christoph Waltz.

Christoph je skvělý, co se týče hereckého umu, ale ta jeho postava, to byl masakr. Ukázkový sociopat, měla jsem u toho neskutečné nervy a stejně jsem od toho nemohla odtrhnout oči. Rozhodně plánuju pokračovat ve sledování, i když netuším, co od toho příběhu dál očekávat. To, co jsem zatím zhlédla, mě bavilo, ale nemám z toho zrovna příjemné pocity a vnímala jsem tam jakousi sestupnou tendenci, tak jsem zvědavá.

  • Nat Wolff
  • herecký výkon Christopha Waltze
  • jsem nadšená i zděšená zároveň
  • nemám z toho moc dobré pocity
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

The Consultant je žánrově zařazený jako komedie. Je to tak skutečně? Kdovíjak se smát určitě nebudete, byť jde o seriál, který ironizuje korporátní manýry v rámci herní firmy. Ano, částečně to zábavné je, jenže je to celé zahaleno do hávu thrilleru s trochou tajemna a právě to je něco, co tu komediálnější část trochu potlačuje. Do herní firmy přichází den po zastřelení jejího majitele konzultant, pan Regus Patoff a přebírá velení. Už jeho příchod nevěstí nic dobrého a kolem jeho postavy se vytvoří aureola tajemného muže, doprovázena temnou atmosférou, ve které vyniká herecký projev Christopha Waltze jako konzultanta. První zjevný signál, že to nesmíte brát až tak vážně, přichází v rámci první epizody, s bednou a nápisem. Samotné vystupování pana Patoffa je svým způsobem zábavné, vždyť ani pořádně neví, do jaké firmy nastoupil. Postupem děje se ale dozvíme důvod jeho příchodu. Je jím nesmrtelnost majitele. Tvůrci pak poměrně dobře rozehrávají hru, ve které se projevují schopnosti konzultanta a co se za tím skrývá, nechybí manipulativnost, vyhazovy lidí, boj o křesla, to vše podáno s příchutí černého humoru. Člověk, který zažil práci ve větší firmě cca v polovině pochopí, oč tu běží, ale mám obavy, že ostatní se s tím budou trochu trápit a tu komedii budou v ději nacházet hůře. Pro začátek, zda se na seriál podíváte, či nikoliv, si představte rozdíly mezi firmou s organizačním (korporátním) vedením a firmou, kde se celý den hrají hry. Nicméně poslední epizodou vše docvakne, pouze Regus Patoff zůstane panem tajemným, snad do další série. PS. Viděno vše.

  • Ironicky podané manýry vedení firmy
  • Konzultant s tváří Christopha Waltze
  • Poučné
  • Komedie v hávu thrilleru
  • Moc se nenasmějete
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
lenochod6

lenochod6

Tohle hodnocení mě trochu vyděsilo, takže myslím, že to dopadne tak, že si pustím první díl, a i když...
před 58 týdny
Další články k tématu