5. 12. 2023

Novinka pod lupou: Faraway Downs (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Faraway Downs
Žánr drama, dobrodružný, historický
Stanice Hulu / Disney+
Premiéra 26. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut

Kdo?

Tvůrci Baz Luhrmann
Hrají Nicole Kidman, Hugh Jackman, Brandon Walters

O čem to je?

Anglická aristokratka lady Sarah Ashleyová cestuje přes půl světa, aby se postavila svému nezdárnému manželovi a prodala neobvyklý majetek: milionakrový dobytčí ranč v australském vnitrozemí zvaný „Faraway Downs“. Po smrti jejího manžela se bezohledný australský dobytkářský baron King Carney chystá zmocnit její půdy a ona neochotně spojí síly s drsným dobytkářem, aby ranč ochránila. Rozsáhlý dobrodružný příběh se odehrává očima mladé Nullah, australského domorodého dítěte, které se ocitlo ve vleku drakonické vládní rasové politiky, dnes označované jako „ukradené generace“. Trojice společně prožije čtyři roky, které změní jejich život, milostný vztah mezi lady Ashley a Droverem a nevyhnutelný dopad druhé světové války na severní Austrálii.

Trailer

A jaký je náš ortel?

To mi řekněte, že okolo seriálu, e kterém hrají hlavní role Nicole Kidman a Hugh Jackman, jsme neslyšeli žádný buzz. Já o něm vůbec netušila, dokud se mi neobjevil v seznamu novinek ke zhlédnutí.

Je to hodně zvláštně natočený seriál. Hodně neobvyklý, působí, jako by vznikl v 80. letech, tomu odpovídá i zvláštní styl herectví, kterého se tady všichni drží, stejně jako i hudba, kamera nebo prostřihy. Asi je pravda, že Australani jsou taková samostatná jednotka, která si dělá věci po svém.

Ten první díl mi přišel jako Short z videa, ukázka sestříhaná do 30 vteřin. Střihy byly hodně ostré a výrazné, rozhodně se nekladl důraz, aby na sebe jednotlivé scény nějak jemně a přirozeně navazovaly.

Oh, počkat. Proč tam všichni vypadají tak mladě? Po chvilce googlení jsem zjistila, že je to rozšíření původního filmu Australia z roku 2008, takže Nicole a Hugh jsou o 15 let mladší. Tak to už dává smysl, a taky dává smysl, že se nikde nepsalo, že takové dvě hvězdy spolu zazáří v jednom seriálu. Tak dobrý, je jasné, že dál koukat nemusím, raději budu věnovat čas něčemu novějšímu, tohle už je pomalu retro.

  • slavné tváře o 15 let mladší!
  • není to žádná novinka, jen rozšířená verze filmu ve formě minisérie
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
IrmaVep

IrmaVep

Jeeee, Austrálie jako seriál? Nejradši bych se koukla hned. Za mě rozhodně lepší 15 let natočená věc...
před 22 týdny
Tempy

Tempy

Tak už jsem chtěl psát, že ragelly s plakátem ujela ruka, a ono ne! :D Zajímavé, původní Austrálie se...
před 22 týdny
_-0-_

_-0-_

Ragelly, chápu správně, že seriál nevznikl jako např. stejnojmenný film Shogun z desetidílné...
před 22 týdny
Další články k tématu