7. 4. 2023

Novinka pod lupou: The Big Door Prize (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Big Door Prize (Velký poprask na malém městě)
Žánr komedie, nadpřirozený
Stanice Apple TV+
Premiéra 29. 3. 2023
Vysílání středa
Délka pilotu 35 minut

O čem to je?

Seriál vypráví o obyvatelích malého městečka Deerfield, kteří v obchodě jednoho dne odhalí magický přístroj předpovídající budoucnost. Seriál je adaptací bestselleru od M.O. Walshe.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Musím uznat, že Apple TV+ přináší poslední dobou zajímavé tituly , nejinak je tomu u The Big Door Prize, což je adaptace populární knihy, která se zabývá otázkou, které se žádný člověk nevyhne-čím jsem a čím chci být. Ve slušivém nadpřirozeném kabátu se v seriálu odvíjí příběhy lidí, kteří nenachází hned odpověď, ale tajemný automat ano. A co se stane, když této „cizí věci“ uvěříme, než abychom dali na svůj rozum, nebo přátelé či rodinu? V tu chvíli se roztáčí kolotoč pochybností, které mění mnohé názory a pohled na dosavadní život. Ale je to tak dobře? Jakmile jste jednou zaškatulkovaný, tak se už těžko mění názor, třeba že nejste hrdina jen proto, že jste zavolal pomoc mobilem ředitelce školy, která měla nehodu. Kdo má rád tyto „přemýšlivé“ seriály, tak by mohl být spokojen a občas se přitom i zasměje, byť toho humoru tu moc není a pokud je, tak spíše trpký, jako obličej Dustyho. Děj v některých momentech působí tísnivě, tempo je trochu nevyvážené , ale myšlenka to celé zvedá nahoru.

  • Téma o tom, čím jsme a čím chceme být
  • Škatulkování lidí, z kterého se těžko vymaňuje
  • Tísnivá nálada
  • Moc humorné to není
70 %
Mé hodnocení
richardK

V podstatě jediné, co na pilotu stojí výrazněji za to, je jeho ústřední myšlenka. Tedy existence přístroje, který předpovídá lidský potenciál. Jenže tím pozitiva končí. Je jasné, že první série se bude snažit záhadu původu přístroje Morpho natáhnout co nejvíc. Pilot se kvůli tomu vleče, zaujímá pozvolné tempo a nenaláká na sledování dalších dílů.

Příčinou je mimo jiné to, že hlavní hrdina Dusty je prostě nudný. Takový všední, ničím vyčnívající chlápek, který z nějakého důvodu není úplně spokojený se svým životem, ačkoliv má milující manželku a dobrou práci. Chris O'Dowd mě bavil v sitcomu Ajťáci, ale jako Dusty mě nezaujal. Ostatní postavy prozatím nedostaly mnoho prostoru, nejvíc mě tak bavil Josh Segarra jako samolibý majitel restaurace.

Pár podařených vtípků se najde, ale jinak The Big Door Prize za zhlédnutí nestojí. Celé je to takové šedivé a nudné. Osobně jsem zklamaná, ale je mi jasné, že každý to bude vnímat jinak, zejména pokud jako já neočekával, že dostane sci-fi seriál.

  • Ústřední nápad existence přístroje Morpho (který ale není rozpracovaný tak, jak by si zasloužil)
  • Pár podařených vtipů
  • Nevýrazný hlavní hrdina
  • Pilotní díl se vleče, ačkoliv má jen něco málo přes půl hodiny
  • Nenaláká na sledování dalších dílů
40 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Docela zívačka. Pořád jsem čekala, až se konečně něco stane, ale bohužel jsem se nedočkala. Celý díl byl divný a nesl se ve znamení toho, jak se nesympatický hlavní hrdina zoufale dívá někam směrem pod kameru. Tento pilot mě rozhodně k dalšímu sledování nenalákal. Ale co já vím, to samé jsem si říkala u Teda Lassa a pak všichni skákali nadšením do stropu, tak třeba tohle bude ten stejný případ. Ale nemyslím si, tohle byla velká nuda.

  • krátká stopáž
  • zapojení nadpřirozena
  • nesympatický hrdina
  • celou dobu se nic nedělo
  • jedna velká nuda
20 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_-0-_

_-0-_

A co na to "AI" ChatGPT? "Seriál je inspirován stejnojmennou knihou autora M.O. Walsh. Děj...
před 57 týdny
naninka358

naninka358

Nevěř všemu, co ti ChatGPT nakecá. Tihle tam nehrají, což ChatGPT nemůže vědět, učili ho na textech do...
před 57 týdny
_-0-_

_-0-_

Nejde o věření/nevěření, pravdivost/nepravdivost v konkrétních případech (ani lidé nejsou...
před 57 týdny
Další články k tématu