15. 1. 2023

Novinka pod lupou: Black Snow (Stan)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Black Snow
Žánr drama, krimi, mystery
Stanice Stan (Austrálie)
Premiéra 1. 1. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut

O čem to je?

V roce 1995 byla zavražděna sedmnáctiletá Isabel Bakerová. Zločin otřásl městečkem Ashford a zničil australskou komunitu obyvatel jihomořských ostrovů Elizabeth.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Austrálie přichází s napínavým krimi drama a snahu přinést kvalitní podívanou podporuje i hlavní herecká hvězda Travis Fimmel, z kterého opět dělají trochu podivína, ale to nijak v rámci žánru nevadí. Jeho role detektiva, pracujícího na oddělení neobjasněných a starých případů, patří k tomu nejlepšímu, co nám tvůrci nabízí. Bohužel hned úvodní scéna s dívkou, kterou zabijí, ukazuje, že ne vše tu bude plnit měřítka top podívané. Na základě nových informací se detektiv James Cormack ujme po 25 letech případu vraždy Isabel v zapadlém městečku Ashford. Příběh se tak rozdělí na dvě linky, ta současná s probíhajícím vyšetřování a ta minulá, sledující osud Isabel. Právě u ní ale tvůrci volí dlouhé scény, které děj trochu brzdí. U té detektivní pak sází na mysteriozní přístup s odpovídajícím zvukovým backgroundem, ale i tady by to mohlo jít trochu lépe. Po první epizodě je jasné, že jde o seriál, který sice má nějaké ty nedostatky, ale jako celek funguje velmi dobře a Travis Fimmel má charisma na rozdávání. Dodívat se na zbývajících 5 epizod je v podstatě povinnost.

  • Trevis Fimmel jako detektiv
  • Solidní atmosféra
  • Dějová linka s Isabel trochu brzdí děj
  • Hned úvodní scénu šlo natočit lépe
70 %
Mé hodnocení
richardK

Popis zněl dobře, ale ve výsledku jsem se dočkala typické australské pomalé kriminálky, kde je vlastně nějaké vyšetřováníí vedlejší. Hlavní důraz je kladený na psychologické rozpoložení postav, což se odráží i na samotné dynamice vyprávění.

Postavy vypadají zajímavě a záhada se mi taky líbí. Ale tím, jak je to pomalé a nezáživné, tak nemám chuť sledovat dál. Věřím, že někomu tento styl vyprávění může sedět a vím, že ne ve všech seriálech se musí střídat jedna akce za druhou. Naštěstí je hodně možností a můžu si vybrat, co mě osobně bude bavit sledovat.

  • sympatické obsazení
  • zajímavá záhada
  • pomalý styl vyprávění
  • důraz na psychiku postav více než na vyšetřování případu
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
ragelly

ragelly

Ty jo tak to nevím :D Řekla bych, že jsem nepřitvrdila :D Ale vyzkoušej to a řekni, jestli se to přece jen...
před 69 týdny
_karel_

_karel_

Chtěl jsem Modroočko zkusit, ale a mě odradilo. To je přesně to, co zrovna nemusím.
před 69 týdny
andromache

andromache

Mám stažený pilot, protože Austrálie a protože jsem tam našla jednu známou tvář, o které jsem si...
před 69 týdny
Další články k tématu