12. 10. 2023

Novinka pod lupou: Found (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Found
Žánr drama, krimi, mystery
Stanice NBC
Premiéra 3. 10. 2023
Vysílání úterý
Délka pilotu 42 minut

O čem to je?

Každý rok je v USA nahlášeno více než 600 tisíc pohřešovaných lidí, přičemž na polovinu z nich, což jsou většinou lidé s jinou barvou pleti než bílou, se často zapomíná. Gabi Mosely, specialistka na styk s veřejností, která kdysi sama také patřila k těm zapomenutým, a její tým se tak nyní stará o to, aby se vždy našel někdo, kdo hledá právě ty zapomenuté. Ale aniž by to někdo tušil, Gabi skrývá své vlastní mrazivé tajemství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Podobně jako u The Irrational, i tady jsem se dobře bavila. Není to žádný světoborný seriál, ale utíká jako voda, nabídne ukončené epizodní případy a prostě se na něj dobře a snadnou kouká. Při maratonu u něj strávíte klidně celý den, aniž byste si to vlastně uvědomili.

Kromě základního krimi/mystery případu tady očividně budeme mít i protáhlejší dějovou linku, která vypadá přinejmenším zajímavě. Opět se týká hrdinčina soukromého života, ovšem tentokrát nečekejte žádná rodinná dramata, ne ve smyslu, jak jste zvyklí. Tady se totiž temné tajemství skrývá ve sklepě. Rozhodně jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí.

  • nenáročná maratonová podívaná
  • dobře se na to kouká
  • zvrat v závěru
  • asi jako u všech dalších nových amerických seriálů, i tady hraje hlavní roli rasa
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Takže tu máme v krátké době už druhý seriál, který se zabývá hledáním a nacházením pohřešovaných osob. Jenže tentokrát tu místo policejního oddělení , specializovaného na pohřešované, máme představenu soukromou vyšetřovací agenturu. Tu vede žena, která sama byla před nějakou dobou unesena a byla nucena se zachránit sama. A musím říct, že na rozdíl od konkurenčního Alertu, Found má (alespoň pro mě) mnohem sympatičtější a hlavně logičtěji se chovající postavy. Jasně, každý má nějaké trauma, které ho do agentury přivedlo, ale to už jde tak nějak s teritoriem. A musím říct, že až na toho protivného agorafoba mi jejich traumata přijdou uvěřitelná. Plus, fakt že na ně mají postavy čas až na konci epizody seriálu taky přidává body navíc.

Samotný seriál bude asi case of the week oddychovka, ale přesně takové mám nejradši a jsem ráda, že je stále ještě někdo točí. Serializovaných kousků je všude až moc a mě občas vyhovuje, že můžu vnímat tak na půl ucha a stejně mi nic důležitého neuteče. I když tady to nebyl ten případ. Únosy a ztráty osob jsou časově citlivé případy a proto musí všechno odsýpat co nejrychleji. Jsem ráda, že v tomto případě jsou postavy na pátrání relativně logicky a přes vědu a ne přes věštění ve vejcích (caugh Alert caugh). Jen je škoda, že twist na konci nám vlastně vykecali už v traileru. Nebýt toho, mohlo to být ještě o chloupek lepší. Každopádně jsem zvědavá, jaké případy na nás scénáristé nachystali a jak si vyšetřovatelé povedou dál.

  • Relativně sympatický tým vyšetřovatelů, který se v rámci možností chová logicky
  • Uvěřitelný vyšetřovací postup
  • Case of the week styl
  • Policejní detektiv se kterým spolupracují.. Já osobně jsem na Bretta Daltona silně alergická, ale nemusí to tak být u všech.
  • Vyzrazení twistu ze závěru už v traileru
  • Protivný policejní kapitán
70 %
Mé hodnocení
andromache
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu