18. 5. 2023

Novinka pod lupou: City on Fire (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název City on Fire (Město v plamenech)
Žánr drama, mystery, krimi
Stanice Apple TV+
Premiéra 12. 5. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 58 minut

O čem to je?

Příběh začíná zastřelením studentky NYU Samanthy v Central Parku dne 4. července 2003. Zločin se začne vyšetřovat a vyjde najevo, že Samantha představovala základní vodítko mezi sérií záhadných ohňů, které se objevovaly po celém městě, místní hudební scénou a zámožnou rodinou, která skrývá velká tajemství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na každé drama od Apple TV+ jsem vždy zvědavá a ani tato novinka nebyla výjimkou. A musím říct, že jsem po pilotu spokojená a těším se, až si pustím celou sérii. Máme tady početnou skupinku lidí, kteří se na první pohled neznají. Postupně v pilotu se ale jejich osudy střetávají a musím říct, že jsem v průběhu sledování musela hodněkrát přemýšlet, kdo se s kým zná, abych se v postavách neztratila.

Seriál je zasazený do roku 2003, tedy mírné retro. Ale líbí se mi, že příběh je univerzální a stejně dobře by mohl být odvyprávěný i v dnešní době.

Příběh, který stojí převážně na postavách a zápletku má až na druhém místě. Rozhodně nesedne každému, ale myslím, že spousta diváků se zabaví velmi dobře.

  • postupné propojování osudů postav
  • u sledování vás to nutí přemýšlet nad tím, co vlastně vidíte
  • není to seriál pro masy
  • na můj vkus až moc indie
70 %
Mé hodnocení
ragelly

City On Fire nám mělo nabídnout mysteriózní kriminální drama, jenže místo toho jsme dostali mysteriózní nudu. Schématem vyprávění jde seriál ve stopách parádního Unforgotten, jen mu chybí protkání zločinu s postupným odhalováním důkazů pod taktovkou policejního útvaru. Tudíž i u City On Fire sledujeme na první pohled několik postav bez vazby na případ a spojovacím prvkem je pouze tělo postřelené dívky. Policejní vyšetřování pak vytváří vlastní linku, která se pomalu na jednotlivé aktéry navazuje. Bohužel vysvětlovací „výlety“ do minulosti, např. když vyšetřující detektiv najde důkaz, jsou vcelku zbytečné. Ale největší slabina je, jak je příběh odvyprávěn, co nám vlastně chtějí autoři říct. A oni nám toho chtějí říct hodně, ale při sledování 3. epizody mně to už přestalo zajímat. Nesourodé příběhy, jakoby uzavřené ve svém sdělení, mně nedokázaly dost zaujmout a tak tady jde palec dolů.

  • Na pozadí kriminální story se odvíjející příběhy Newyorčanů
  • Nesourodé vyprávění
40 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu