13. 10. 2023

Novinka pod lupou: Everything Now (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Everything Now (Všechno hned)
Žánr drama, teen
Stanice Netflix (Velká Británie)
Premiéra 5. 10. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Když je Mia Polanco (sedmnáctiletá dívka z Londýna, která má víc rozumu, než je zdrávo) po dlouhém boji s anorexií propuštěna z nemocnice, je vržena zpět do chaotického světa školní třídy. Brzy zjistí, že její kamarádky trávily čas její rekonvalescence získáváním znalostí a zkušeností, které sama nikdy nepoznala. Mia si náhle uvědomí, že jí utíká dětství, a rozhodne se, že jediný způsob, jak to dohnat, je sepsat si seznam.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na další britský netflixácký kousek jsem byla zvědavá. Pilot mě ale nepřesvědčil, že bych seriálu měla dát šanci. Během sledování jsem jen se slzou v oku vzpomínala na teen seriály mých mladých let, na Dawsona, One Tree Hill, Everwood, Greek… Kde ještě byli lidi normální bez toho nuceného cpaní jakékoliv diverzity do každé minuty každého dílu.

Já vím, že budu ukamenovaná, že je fajn, že si každý v dnešní době najde v seriálech někoho, s kým se může ztotožnit. Ale prostě mi hrozně chybí teen seriály, ve kterých neběžel žádný sociálně-politický podkres, kde tvůrci nemuseli odškrtávat kvóty a mohli si svobodně vymyslet postavy, které jim učarovaly, a přiřadit jim problémy, které oni sami uznali za vhodné, aniž by za to schytávali od diváků čočku.

Nebo jsem možná úplně vedle a vždy se v seriálech odráželo aktuální společenské dění, jen se situace za těch pár let natolik proměnila, že dnešní teen seriály vypadají úplně jinak než před dvaceti lety, kdy jsem je začala sledovat já. A prostě mě teď nebaví. Minimálně tenhle, ve kterém je naprosto nezajímavá hrdinka s naprosto nezajímavými přáteli. Problémy zůstávají ještě docela podobné jako před lety, ale tím, že si nevytvoříte žádný vztah k postavám, už vlastně celý příběh ztrácí smysl.

  • příběh kombinuje drama, vtip a optimismus
  • nesympatické postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Hlavní hrdinka Mia se po 7 měsících léčení vrací domů a do školy mezi přátele a má pocit, že jí uteklo veškeré šplhání po společenském žebříčku. Rozhodne se to dohnat sepsáním bucket listu, jehož plnění zaručuje spoustu cringe scén, na které budete muset být buď velmi otrlí, nebo aspoň přimhouřit oči.

Takhle nějak by podle mě vypadali Skins, kdyby vyšli v roce 2023. Teenageři nabití hormony, zkoušející drogy, objevující sex, celkově podobně nesympatická plejáda postav a i ta porucha příjmu potravy tam byla. Naštěstí jsem si u sledování tohohle nechtěla raději vyškrábat oči, než pokračovat ve sledování (jako u Skins, kde jsem navzdory tomu zvládla 4 série, což dodnes považuji za životní výkon) a konec první epizody byl překvapivě fajn.

Mia byla jinak docela příjemná slečna, která to neměla a nemá lehké a která by ale k tomu, abych si ji mohla výhledově oblíbit, potřebovala normální sestřih na hlavě. Zbytek postav mi byl, jak už jsem zmínila, krajně nesympatický, a to až do závěrečné scény v nemocnici. Myslím, že jejich přátelství by v dalších dílech teoreticky mohlo být jediným důvodem, proč koukat dál.

  • konec epizody a předpokládám, že přátelství mezi postavami
  • hlavní hrdinka
  • cringe scény
  • ze začátku příliš nesympatické postavy
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu