10. 5. 2023

Novinka pod lupou: Fatal Attraction (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fatal Attraction
Žánr drama, thriller
Stanice Paramount+
Premiéra 30. 4. 2023
Vysílání neděle
Délka pilotu 50 minut

Kdo?

Tvůrci Alexandra Cunningham
Hrají Lizzy Caplan, Joshua Jackson, Amanda Peet (The Chair), Alyssa Jirrels, Toby Huss, Reno Wilson, Brian Goodman

O čem to je?

Seriál zkoumá nadčasová témata manželství a nevěry očima moderního přístupu k silným ženám, poruchám osobnosti a nucenému ovládání. Hlavní hrdinka Alex je posedlá svým milencem poté, co skončí jejich krátká aférka.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Uběhlo 20 minut a stále mi nepřišlo, že bych koukala na ten seriál, který mi popisovala anotace a ukazoval plakát, vyjma totožných jmen. Což ale nemyslím vůbec špatně, naopak mě spíš příjemně překvapilo, že to pojali jinak, než jak jsem si představovala. Taky upozorňuji, že původní film, ze kterého tento seriál vychází, jsem jakživ neviděla, tudíž nesrovnávám a neřeším, jak se jeho adaptace zhostili.

Jedná se o mé úplně první setkání s Joshuou Jacksonem, nepočítám-li pár random scén z Dawson’s Creek, na které jsem kdy stihla narazit, a musím říct, že srší obrovským charisma, kterým mě hodně bavil, ačkoliv je jeho postava… řekněme zvláštní :D

Tohle bylo něco, co by si nedávná nepovedená novinka Obssesion od Netflixu měla přát být. Příběh měl hlavu a patu, bylo to napínavé, dávalo mi smysl, proč se postavy chovají tak, jak se chovají a jsem nadšená, že můžu (po Citadel a Love and Death) opět prohlásit mé typické: miluju vyprávění děje ve více časových rovinách. Tady to za mě fungovalo na výbornou.

Přesto bych to aspoň trochu zkrátila, dodala tomu více šťávy a akce. Pořád jsem si říkala “tak už se něco stane?” a ono nic. Na druhou stranu se musí nechat, že právě tohle přirozeně budovalo to napětí. Hrozně nečekaně mě to zaujalo a chci vidět, jak to bude pokračovat, takže se určitě podívám dál a budu doufat, že nebudu zklamaná.

  • styl vyprávění
  • dost nečekaně mě to bavilo
  • napínavé, mělo to hlavu a patu
  • zkrátila bych to a dodala víc akce
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Původní film jsem neviděla, ale seriál zaujal. Možná jsem čekala maličko víc a nasadila jsem laťku přehnaně vysoko, ale pořád mě pilot dokázal nalákat na celý seriál. Nejen, že tu jsou mí oblíbení herci (kteří tedy znatelně stárnou), ale hlavně mě jako neznalce předlohy zajímá, jaké psychologické hrátky se tady začnou objevovat, a kde nakonec bude pravda.

Přechody z přítomnosti do flashbacků nejsou nijak označené, takže chviličku trvá, než se zorientujete. Pro mě bylo takovým nejlepším vodítkem stáří dcery, kterou po letech samozřejmě hraje dospělá herečka. Ale nakonec jsem našla se seriálem společný rytmus a už jsem se vezla na jeho notě.

Herci odvádí solidní výkony. Ale pilot je hodně seznamovací, v podstatě se tam zatím nic nestane. Čekala bych trošku více šťávy a nějakého sexuálního napětí, které mezi hrdiny zatím vůbec necítím. Proto možná trošku toho zklamání, i když rozhodně neházím flintu do žita a doufám, že při maratonu to nabere pořádné grády.

  • herecké obsazení
  • ideální pro maraton
  • chybí chemie mezi postavami
  • příběh zatím postrádá jiskru
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu