24. 11. 2023

Novinka pod lupou: The Holiday Shift (Roku)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Holiday Shift
Žánr komedie, romantický
Stanice Roku
Premiéra 17. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 26 minut

O čem to je?

Třicet dní před Vánoci se v jednom obchodním domě proplete pět příběhů o lásce zaměstnanců Love Town Center Mall. Láska má různé podoby a vánoční atmosféra s ní udělá taky své.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už týden odolávám, abych si nezpíval a nepustil žádnou písničku. Všude okolo už začíná městská výzdoba, stavějí se stánky na adventní trhy (to v době psaní, když budete názor číst, trhy už zahájily), ale v obchodě ještě ani jedna písnička, takže tomu nepůjdu naproti ani já sám. A pak přijde seriál The Holiday Shift. No tak jasně, že jsem si to musel pustit hned v den premiéry a hned sepsat názor.

Do Vánoc zbývá 30 dní stejně jako v úvodní epizodě a toto je přesně věc, kterou milovníci svátečních romanťáren potřebují. Ona je to taková zajímavá ptákovina. Celý nákupní dům je tu takový mikrokosmos, jsou tu barvité postavičky, nejrůznější strasti lásky ve všech možných podobách. A skvěle to funguje, protože je to skutečné, i když se může zdát, že je to šílená smyšlenina, jistým způsobem to prostě odráží reálné příběhy, jen je to všechno koncentrovanější, jak jsou postavy nahnány do obchodního domu. Ale i to odráží skutečnost.

Díl svižně odsýpá, přestože je zaměřený na jednu dvojici, pozornost dopřává i ostatním a připravuje nás na zbylé čtyři epizody. Nebudu lhát, nesedl mi Michael Delleva coby Deonte, dost mi připomínal Harveyho Guillena v Zoey's. Ale do konce epizody se to zlepšilo a už jsem ho docela dával. Úplně jsem to necítil ani u Tess, ale pak přišel závěr a prostě, ah… nejspíš právě to, jak ji ovlivnilo toto, způsobilo, že mě trochu štvala. Ale po „odhalení“ to něco změnilo a hlavně všechno k postavě patří, je to prostě v ní.

Naopak hned od začátku oblíbených postav tu mám spoustu, takže o tom nemá cenu ani víc mluvit. Ale co chci zmínit, tak že jde tak trochu o Vánoce v tekuté podobě. Teda co to kecám, tekuté zrovna ne, ale snad chápete. Není to úplně ze švech stran křičící vánoční šílenství, ale je to nabité atmosférou a takové přirozené. Prakticky kromě Santy to docela odpovídá obrazu svátečních obchodů u nás. A já si to prostě užil.

Takže asi takto. Pokud hledáte něco, čím pro vás v roce 2019 bylo Home for Christmas a v roce 2020 pak Dash & Lily (případně ÜberWeihnachten), tak tato pětidílná záležitost by mohla být tím pravým pro letošní rok. A co vám budu, hned po dopsání názoru jsem si užil všechny zbylé epizody a miluju to. Nádherný závěr a jako celek úžasný seriál, pilot je jen ochutnávka.

  • atmosféra
  • skutečné
  • různé podoby lásky
  • jak je důležité spolu mluvit
  • Michael Delleva/Deonte
  • Tess
  • linka „krádeží“
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Přísahám, že tenhle seriál mi napsali na míru. Jsem takový ten blázen, co už teď 2 týdny intenzivně kouká na kýčovité vánoční filmy, stromeček zdobí s prvním úderem prosince a svůj fanatismus jsem dovedla až do takové roviny, že před Vánocemi MILUJU právě obchoďáky, ten shon, výzdobu a nezaměnitelnou atmosféru.

The Holiday Shift je lehce bezvýznamná a přitom smysluplná, hodně americká a ještě víc vánoční romantická komedie, ze které odcházím nadmíru nadšená a patřičně dojatá. Skloubili můj styl humoru, vánoční playlist, romantiku, skvělé obsazení i oblíbitelné postavy, vtipný voiceover a samozřejmě to nejkrásnější období v roce. Kdo nepracuje nebo nikdy nepracoval v obchoďáku mezi svátky, spoustu věcí neocení, věřte mi, je to svůj samostatný vesmír.

Celé to má jen pět kratičkých epizod, což jsem ze začátku vnímala jako velké plus, ale nakonec mi to nestačilo, klidně bych koukala dál a dál. Na druhou stranu to bylo tak magické a dokonale uzavřené, že se ani na to nemůžu zlobit. Proč taky, když jsem se u toho ty 2 hodiny vkuse zasněně culila na obrazovku. Většího úspěchu už by ani dosáhnout nemohli.

  • kouzlo Vánoc
  • postavy
  • atmosféra
  • romantické a vtipné
  • jen pět epizod
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Jak je možné, že jsem o této novince ještě neslyšela? Tohle je naprosto perfektní sváteční pohodovka, taková seriálová Láska nebeská.

První díl utekl jako voda. V příběhu je poměrně hodně postav, které se nachází v jednom malém uzavřeném prostoru. Každý má svou vlastní osobnost a všichni k sobě perfektně pasují. Máme tady klasické romantické klišé, které k podobnému typu seriálu rozhodně patří. Ale např. se mi moc líbil ten drobný detail o Charlie, kdy kamera zabrala jednoho člověka a vypravěč řekl, že to není Charlie, pak dalšího (to taky není Charlie), a pak se ukázalo, že to není přítel, ale sestra jedné z hrdinek, protože „pojem láska se neomezuje pouze na romantický vztah“.

Pokud máte rádi romantické příběhy a vánoční tematiku, tak tento seriál bude pro vás jako dělaný. Z pilotu Dash and Lilly jsem byla sice ještě maličko víc nadšená, ale kdyby každý rok vznikalo něco podobného, tak budu naprosto spokojená. Za mě super!

  • zábavné a sympatické postavy
  • atmosféra vánočně nazdobeného obchodního centra
  • ideální na adventní čas
  • rychle utíká
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

No toto. Asi se na to také mrknu, jen pro jistotu si připravím Santa je úchyl 😁
před 24 týdny
andromache

andromache

Blé, jedno z nejhorších a nejpřeslazenějších období roku je tu zas... Kdybych už neměla cukrovku, tak...
před 24 týdny
Další články k tématu