21. 4. 2023

Novinka pod lupou: Bring Back Alice (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bring Back Alice
Žánr drama, mystery, thriller
Stanice HBO Max (Polsko)
Premiéra 14. 4. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 54 minut

O čem to je?

Komunita Tri-City je šokována zmizením populární influencerky Alicji Stec. Po roce intenzivního pátrání je teenagerka za záhadných okolností nalezena. Bohužel si internetový idol a dívka z tzv. dobrého domova téměř nic nepamatuje. Ze střípků informací, znepokojivých flashbacků a útržkovitých vzpomínek se snaží rekonstruovat minulost. Ne všichni však věří, že ztratila paměť… Brzy se ukáže, že ve stejný den beze stopy zmizela i další teenagerka – Wera. Bratr pohřešované, Tomek, tuší, že Alicja by mohla být klíčem k nalezení jeho sestry. Náhlý návrat influencerky se stává zdrojem konfliktů v partě jejích milovaných kamarádů. Mají mladí lidé co skrývat?

Trailer

A jaký je náš ortel?

O seriálu jsem až do tohoto týdne neslyšela, ale o to příjemnější překvapení pilot byl. Tato mystery témata mám moc ráda, moc se těším, až si dám maraton a zjistím, co se Alici za poslední rok stalo.

O to víc mě sledování bavilo, že příběh se odehrává v moderní době sociálních sítí a influencerů, je super sledovat, jak někdo ve veřejném světle musí zažívat a vypořádávat se s velmi stresovou a vážnou situací, kterou si tihle mladí lidi žijící ve své vlastní online bublině absolutně nedokážou představit. Neříkám, že kdokoliv jiný si ji představit dokáže, ale tady pilot vykreslil hrdiny přesně tak, jak mladí aktuálně jsou – bezstarostní, odvážní, užívají si pařby, sex a v raném věku vydělané peníze, a to všechno bez mentální vyzrálosti, kterou přináší prostě jen životní zkušenosti.

Pilot mi utekl jako voda a s napětím jsem ho sledovala od začátku do konce. Seriál je ideální pro maraton, sjedete ho jako jednohubku za jediný den.

  • záhadný příběh
  • herecké výkony
  • ideální pro maraton
  • typický milostný trojúhelník
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu