14. 8. 2023

Novinka pod lupou: Moving (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Moving (Na útěku)
Žánr akční, dobrodružný, fantasy
Stanice Disney+ (Jižní Korea)
Premiéra 9. 8. 2023
Vysílání středa
Délka pilotu 50 minut

O čem to je?

Tři teenageři skrývající své superschopnosti a jejich rodiče, kteří žili s bolestnými tajemstvími a po generace čelili velkému nebezpečí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jak se říká do třetice všeho dobrého, nebo zlého. Disney+ se tady soustředí na středoškoláky, kteří v první epizodě dostávají prostor na seznámení, ale mentalitou ve mně evokovali spíše školáky. A v podstatě se tu nic neděje, až do příchodu zabijáka. Jen to je prozatím dost nečitelné a pro mně až nezáživné, scény odpovídající korejské nátuře, jsou mnohdy podivné. Třeba ,když zabiják má jednoho učitele VYMAZAT a vlastně ho zavraždí. Asi se za tím skrývá „něco“, ale nemám vůbec náladu zjišťovat co, tady nejsem cílová skupina.

  • Příchod zabijáka
  • korejská nátura
  • mentalita na úrovni školáků
  • nezáživný děj
40 %
Mé hodnocení
richardK

Na jednu stranu mi pilot přišel zajímavý, na druhou mě ale místy tak nudil, že jsem u něj nedokázala udržet pozornost. Ve výsledku tak hodnotím, že se na to dívat dá, ale rozhodně nemám potřebu seriál přidávat do watchlistu a koukat na další epizody.

Celá ta linka se schopnostmi je tak jemně nastíněná. Mladý hrdina ještě létání neumí ovládat, což ho hodně omezuje ve škole. Líbí se mi, že má normální život a je ve škole mezi vrstevníky, že se za každou cenu tvůrci nesnaží z něj dělat hrdinu, který musí zachránit svět. Na druhou stranu je to takový asociál, takže toho ve třídě se spolužáky stejně moc nenamluví.

Zajímavější bylo představení jakéhosi lovce lidí se schopnostmi. Po pilotu nevíme, kdo ho poslal a o co jim jde, ale seriál ukázal, že se nebojí jít na to krvavě, takže se připravte na vysypané vnitřnosti na chodníku.

  • hrdina se snaží žít normální studentský život
  • nebojí se násilí
  • nedokázala jsem udržet pozornost
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
espn

espn

no to je len dalšia volonina
před 37 týdny
Další články k tématu