16. 1. 2023

Novinka pod lupou: Isekai nonbiri nôka (AT-X)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Isekai nonbiri nôka (Farming Life in Another World)
Žánr anime, komedie, fantasy
Stanice AT-X
Premiéra 6. 1. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 24 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Machio Hiraku, který ve svých 39 letech podlehl nemoci, dostává příležitost odejít do jiného světa. Když se ho Bůh zeptá, jaké je jeho přání, aby mu dal sílu, žádá, aby měl zdravé tělo, jako druhé přání si vybere klidný život, jako třetí přání si zvolí, aby uměl místní jazyk, a jako poslední přání si přeje, aby mohl být farmářem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Toto anime podle anotace vypadalo dost zajímavě. Po spuštění pilotu, tomu i vše nasvědčovalo. Jenže po openingu bylo vše jinak. Vypadá to, že co bylo vidět v úvodu, je nejspíš závěr a celé anime bude pojednávat, jak se k onomu závěru dostat. Což na jednu stranu nezní špatně, přesto pilot zklamal.

Pilot pomalu utíkal, hlavní hrdina sice je sympatický. Dostal druhou šanci na nový život a bůh mu dopřál, že mu jisté požadavky splní. Až na božskou moc od boha zemědělství, díky kterému vlastně si dokáže něco jako vyčarovat zemědělské nástroje, nemá nic. Musí si vykopat studnu, postavit prozatím provizorní pole, kde mu roste zelenina jako jsou rajčata či okurka, aniž by zasel semínka, ale musí i postavit záchod či dům. Se vším si poradí. I s jídlem, kdy loví podivné zajíce.

Ono to všechno dá zabrat, než se postaví, zaseje atd., přesto že to vypadá na zajímavé anime, tak pilot neutíká tak rychle, jako ostatní anime, která mají stejnou krátkou stopáž a v podstatě nic extra zajímavého se tam neděje, takže nuda. Koho nezaujme pilot, tak toto anime bude ignorovat. Přesto mě zajímá, jak to bude pokračovat, takže šanci tomuto anime dám.

  • úvod
  • pracovitost a starání se nejen o hospodaření, ale i zvířata hlavního hrdiny
  • závěr někoho naláká na další sledování, někoho ne
  • celý díl utíká pomalu
  • nic extra se neděje, takže taková nuda
30 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Sonya

Sonya

Nie som si úplne istá, či ma toto anime na 100% presvedčilo. Ale uložím si ho a vyskúšam, možno mi to...
před 68 týdny
Janey T

Janey T

Já taky ne, ale co jsem viděla i druhý díl, tak jako špatný námět to není, ale nějak extra akce se tam...
před 68 týdny
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Tak jsem viděl oba dva díly a moc se mi to líbí, taková pěkná oddechovka to je, konečně nějaký jinak pojatý...
před 68 týdny
Další články k tématu