18. 5. 2023

Novinka pod lupou: Dois Tempos (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dois Tempos (Prohozeny v čase)
Žánr drama, fantasy
Stanice Disney+ (Brazílie)
Premiéra 10. 5. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 40 minut

O čem to je?

V tomto brazilském seriálu se sebestředná Paz nedokáže spokojit s tím, že je v roce 2022 nejslavnější brazilskou influencerkou. Vydává se do malého pobřežního městečka Água-Marinha, místa, které stojí v čele emancipace žen, a plánuje v něm otevřít „House of Paz“, v němž bude školit novou generaci influencerů. Ve stejném městě, avšak v roce 1922, čelí mladá spisovatelka obtížné situaci. Cecília, spisovatelka a dědička z bohaté rodiny, se musí po smrti svých rodičů při požáru přestěhovat ke svému kmotrovi a kmotře – a k tomu je nucena provdat se za jejich nedospělého syna Pedra i přesto, že je lesba a netouží být dámou ve společnosti ani matkou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Sice víme, o co tady půjde, ale pilot zatím neukázal ani náznak toho, proč se vlastně hrdinky vymění a jak to jejich životy ovlivní. Viděli jsme jen představení obou světů, hlavně toho moderního. Ale nepřišlo mi, že by některá z dam byla natolik zajímavá, abych měla sledovat dál, jak si poradí v úplně jiné době.

Téma je to ale rozhodně zajímavé. Takové Freaky Friday, jen okořeněné jinými časovými osami. Myslím, že kdyby se seriál netočil tolik kolem nesmyslných problémů influencerky a její nesnesitelné povahy, a kdyby místo toho raději ukázal propastné rozdíly mezi oběma světy, pak by výměna žen mohla přinést hodně zábavnou podívanou. Takhle mě to ale na další sledování nenalákalo, nudila jsem se.

  • zajímavý nápad
  • potenciál proklouzl mezi prsty
  • pilot je nezáživný, nesoustředí se tolik na rozdíly mezi dobami
  • influencerka je nesympatická a protivná
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu