11. 2. 2023

Novinka pod lupou: The Exchange (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Exchange (Burza)
Žánr drama
Stanice Netflix (Kuvajt)
Premiéra 8. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut

O čem to je?

Inspirováno skutečnými příběhy dvou průkopnic, které chtěly v 80. letech prorazit ve zkorumpovaném světě kuvajtské burzy a pohrát si na zdejším pánském písečku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Takhle, dámy a pánové, v praxi vypadá finanční negramotnost. Donedávna jsem nedokázala pochopit, jak si lidi můžou pořád jen stěžovat, že nedokážou vyžít od výplaty k výplatě. Pak jsem ale poznala někoho, kdo mi to názorně dokázal.

Nikdy jsem neměla žádná velká kázání ohledně peněz, tak nějak mi logicky samo docvaklo, že asi není úplně v cajku všechno utratit a jen tak tak mít na energie nebo nájem. Absolutně nedokážu pochopit, kdo se zadluží, jen aby svému okolí ukázal, že si něco „může“ dovolit (nemůže).

Tady mě sledování fakt bolelo. Ne proto, že je hrdinka v tíživé životní situaci a vypadá to, že se proti ní všichni spikli. Ale proto, že je tak blbá, že si nedokáže určit (nejen finanční) priority. Pardon, ale nemůže mi jí být líto, když se není ochotná smířit s tím, že prostě nemůže dát 30 tisíc za blbou sošku, jen protože druhou sošku koupila bohatá kamarádka, a zároveň nemá na zaplacení dceřiny školy.

Doufám, že to jen pilot hodně krkolomně představil problematiku života hlavní hrdinky a ona si průběžně napraví reputaci v nové práci a ukáže, že není tupá jak tágo a nejde jí jen o společenský status a to, jak ji vnímají ostatní. Každopádně mě pilot tak otrávil, že dál sledovat nebudu.

  • kuvajtská burza
  • nový stát do seriálové mapy
  • hlavní hrdince chybí základy finanční gramotnosti, což mě přivádí k nepříčetnosti
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
darbak

darbak

Co ta druhá hlavní hrdinka, ta v pilotu nebyla? Třeba to ještě spraví :D Jinak to v pilotu...
před 65 týdny
ragelly

ragelly

Byla, to byla ta, která koupila tu druhou sošku :D Já osobně pokračovat nebudu, ale vždy nejlíp uděláš,...
před 65 týdny
Další články k tématu