5. 1. 2024

Novinka pod lupou: Murder is Easy (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Murder is Easy
Žánr krimi, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 27. 12. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut

O čem to je?

Dvoudílná adaptace stejnojmenného románu Agathy Christie.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na jakoukoliv britskou minisérii podle Agathy jsem vždy hodně zvědavá. Ale tak nějak v posledních letech zjišťuju, že se mi zdají čím dál nudnější. Nevím, jestli to je tím, že už jich bylo natočených tolik a přijde mi, že je to to stejné dokola, anebo se kvalita doopravdy zhoršuje.

Každopádně kdybych měla soudit tady podle pilotu, tak bych si další díly nepustila. Postavy mi nepřišly sympatické, záhada mě nechala ledově chladnou. Na to, že kriminálky (a kor mystery kriminálky) mám hodně v oblibě, tak jsem po prvním díle odcházela zklamaná. Jelikož má seriál pouze dvě epizody, tak už tu druhou prubnu, ať se dozvím, jak to dopadlo, ale půjdu do ní bez nadšení.

  • uzavřená minisérie
  • mystery záhada
  • nechytly mě postavy ani příběh samotný
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Adaptací románů Agathy Christie je bambilion a moc nakoukané je nemám. Co se týče všemožných seriálových, loni (teď už vlastně předloni, ježiši) jsem viděla např. Why Didn’t They Ask Evans? a ačkoliv bych ani ten nezařadila nikam do žebříčku mých nejoblíbenějších seriálů, měl nad novinkou Murder is Easy značnou převahu ve skvělém obsazení a s mým hlubším zájmem o případ.

Tady to bylo herecky ploché jak přistávací dráha. Nikdo nevybočoval z řady fádních hereckých výkonů, všichni pouze tak nějak s povinností přeříkávali svůj scénář a vůbec nikdo mě v tom vyloženě nebavil. Nevím, nakolik na tom má podíl předloha, ale vymírala jim tam pomalu půlka té malebné anglické vísky a nikoho to z nějakého důvodu ani smykem neznepokojova­lo. Aha.

Velmi průměrné dobové krimi drama, kde se furt něco dělo, přičemž mi přišlo, že se tam vůbec nic neděje, což na tom celém bylo snad to nejzáhadnější. Ale dokoukala jsem to rychle, přece jenom to je v podstatě normální film rozdělený napůl a navíc jsem si nemohla nechat ujít rozuzlení – vždycky v hlavě tipuju a vymýšlím nejsložitější možná řešení, načež bývám zklamaná, když se drží toho prvoplánově jednoduchého.

  • rychle zhlédnuto
  • to dobové anglické venkovské prostředí má vždycky něco do sebe
  • nezajímavé obsazení
  • herecké výkony
  • dynamika a zároveň nedynamika děje
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu