5. 3. 2023

Novinka pod lupou: The Company You Keep (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Company You Keep
Žánr drama
Stanice ABC
Premiéra 19. 2. 2023
Vysílání neděle
Délka pilotu 42 minut

O čem to je?

Seriál sleduje osudy podvodníka Charlieho a tajné agentky CIA Emmy. Po noci plné vášně se znovu potkají, jenže tentokrát pracovně. Zatímco Charlie rozjíždí „rodinný byznys“, aby mohl nadobro vypadnout, tak se Emma blíží k pomstychtivému zločinci, který má v rukou Charlieho rodinné dluhy. Oba zabřednou do lží, aby mohli zachránit sebe i své rodiny před katastrofálními následky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Milo Ventimiglia a William Fichtner jako otec a syn je duo, o kterém jsem až do tohohle seriálu nevěděla, že ho v životě potřebuju. Celá ta rodinka okolo nich a jejich zlodějina byly za mě skvělé, určitě nejlepší aspekt celého pilotu.

Vedle toho tam byla ta druhá polovina děje, skládající se téměř výlučně z romantické linky, která byla, a to říkám s obrovskou lítostí z mé strany, jedna velká nuda. Sice je docela osvěžující, že hned víte, na čem jste, ale pro mě, jakožto někoho, kdo si na kvalitní a propracované romantice zakládá téměř v každém seriálu, tím úplně ztratili na chemii. V knižním světě se tomu říká insta-love a neznám nikoho, kdo by to upřímně měl rád. Nezachránili to ani Milo a jeho herecká kolegyně, ani to, jak jsou oba krásní.

Na tuhle novinku jsem se hrozně těšila, protože Milo Ventimiglia, ale vlastně odcházím docela zklamaná. Milo je vážně skvělý, stačilo by mi však sledovat něho a zbytek jeho rodiny, jak se prokrádají životem a vedou bar. Dáma v hlavní roli, ač velmi sympatická, byla dost prkenná a k té romantice už nemám co víc dodat. Škoda.

  • Milo Ventimiglia a William Fichtner
  • rodina podvodníků
  • celá romantická linka, na které to dost stojí
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Na seriál jsem byla hodně zvědavá. Jde na něm vidět typický podpis Velké pětky, ale sledování mě vesměs bavilo. Doufala jsem, že budu víc nadšená, ale po pilotu bych novinku vnímala spíše jako nenáročný odpočinkový kousek, který mi v hlavě moc dlouho nezůstane.

Skvělé obsazení je asi tím nejlepším, co seriál nabízí. Milo je charizmatičtější než kdy dřív, rozhodně patří mezi ty herce, které znám už od svých mladých let z rolí teenagerů (Jess) a hrozně moc je obdivuju za to, jak se svou kariérou naložili a jak se jejich herecký projev rozvinul. Naopak Sára z Prison Breaku už tady působí hodně staře a unaveně, jako by jí to hraní už ani nebavilo. Ale možná je to jen tím, jak je napsaná její postava.

Samotný příběh byl prozatím jen naznačený, ale vypadá to na zábavnou podívanou. Protiklady se přitahují a tady stojí úplně na opačných stranách zákona. Trošku mi to připomíná pilot The Catch (ten seriál jsem taky ještě nestihla odsledovat, ach jo), který mě ale zaujal o několik levelů víc. Možná je to tím, že jsme pár let poskočili a už jsem hodně namlsaná streamovacími službami a tím, že si nemusí brát servítky, na rozdíl třeba právě od těch komerčních seriálů z Velké pětky. Každopádně určitě plánuju koukat dál, jsem zvědavá, jak se příběh bude rozvíjet.

  • sympatické obsazení
  • zábavná a nenáročná podívaná
  • nemůže se pořádně odvázat kvůli limitům své stanice
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
lenochod6

lenochod6

Tak tady jsem překvapená, jak rozdílně jsem to vnímala, pro mě rozhodně jedno z největších překvapení...
před 62 týdny
_karel_

_karel_

Taky jsem chtěl něco napsat, ale vystihlas to naprosto famózně. Vnímám to úplně stejně. :-)
před 62 týdny
Další články k tématu