14. 9. 2023

Novinka pod lupou: Prokurátorka (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Prokurátorka
Žánr drama, právnický
Stanice JOJ (Slovensko)
Premiéra 6. 9. 2023
Vysílání středa
Délka pilotu 45 minut

Kdo?

Tvůrci Katarína Gažová, Valeria Schulczová, Ján Šanta
Hrají Zuzana Mauréry, Lukáš Vaculík

O čem to je?

Podle skutečných případů Jána Šanta. Sára, prokurátorka, pracuje na velkých kauzách a nabízí tak ze své pozice jiný pohled na vyšetřování. Kromě jednotlivých kauz se Sára začíná zaplétat do kriminálního případu, který se dotýká jejího osobního života, začíná ji ovlivňovat jako v soukromém, tak profesním životě a stává se záminkou pro zničení její reputace a k její diskreditaci.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle mě hodně zaujalo. Nevěděla jsem, do čeho jdu, ale pilot mi utekl rychlostí blesku. Hodně (příjemně) mě překvapilo, že se celý díl odehrává téměř v reálném čase a na jednom místě. Koukala jsem, koukala, pořád jsem čekala, až se začne něco vyšetřovat, no a najednou byl konec dílu i s uspokojivým uzavřením.

Hlavní hrdinka je moc sympatická. Je to ten typ chytré a silné ženy, která se nemusí chovat jako megera, aby si vydobyla nějakou autoritu. Je přísná, ale férová a ostatní kolem ji právem respektují a uznávají jako hlavního bosse. To je přesně postava, která mě baví. Na druhou stranu ostatní členové týmu mi tady přišli jen do počtu, vyšetřovatel se choval úplně neprofesionálně a lezl mi na nervy.

Celkově ale příjemné překvapení. Případ nebyl nijak komplikovaný, ono se to asi ani nedá moc zamotávat, když se nic před kamerou nevyšetřuje, pouze se provádí výslech svědka. Docela by mě zajímalo, jestli všechny díly budou mít stejnou formu, nebo se ze seriálu stane klasická kriminálka. Když vlastně nad tím přemýšlím, je to podobný koncept jako mezinárodní odnože seriálu od Netflixu Criminal (UK, Germany, Spain atd.).

  • skvělá hlavní hrdinka/předsta­vitelka
  • velmi zajímavý koncept, kdy se celý příběh odehrává na jednom místě a téměř v reálném čase
  • práce s napětím
  • chování vyšetřovatele
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
lenkaknel

lenkaknel

Tak poslední věta mě dost nalákala. Dám tomu šanci.
před 34 týdny
espn

espn

tak ostatné naše seriály ak tento je skôr určený pre ženy
před 34 týdny
Další články k tématu