6. 7. 2023

Novinka pod lupou: Delete (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Delete (Mažu tě)
Žánr drama, romantický, thriller
Stanice Netflix (Thajsko)
Premiéra 28. 6. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut

O čem to je?

Pokud by mohla jediná fotka telefonem nechat zmizet kohokoli, kdo by to v životě byl? Aim a Lily spolu mají mimomanželský poměr – oba jsou v nešťastných vztazích se svými partnery. Když se telefon „Delete“ náhodou dostane do Lilyina vlastnictví, rozhodnou se Aim a Lily využít jeho nadpřirozené schopnosti, aby „vymazali“ své partnery a začali svůj život znovu, společně. Kéž by to bylo tak jednoduché…

Trailer

A jaký je náš ortel?

S dnešní lupou jsem zavítal do Asie. Seriál mě dle popisu zaujal, avšak jeho provedení už tak moc ne.

Samotný nápad na telefon, který maže osoby při pořízení fotky není nějak nápaditý, ale do seriálu jako neohraná forma postačil. Čekal jsem ale lepší efekt rozplynutí člověka po vyfocení než jenom záblesk světla, ale chápu, že se nejedná o americkou tvorbu a na efekty nebylo tolik peněz.

Musím si rýpnout do kamery. To bylo něco příšerného. Nevím, co tím tvůrci zamýšleli, ale vadilo mi a od seriálu odvracelo pozornost hýbání kamery při přiblížení na postavy. Vypadalo to, jako by to někdo natáčel na mobil bez stativu a výsledkem byl nadměrně roztřesený obraz.

Postavy mi přišly nesympatické. Ta žena v galerii by se ještě dala, ale ten novinář buď jednal příliš přeafektovaně nebo někdy vůbec.

Děj pilotu by se opět dal zkrátit na polovinu stopáže, ale tady mi to tolik nevadilo, jelikož jsem byl při sledování unavený a alespoň jsem nad pilotem nemusel tolik přemýšlet.

Epizoda teoreticky stála sama o sobě. Stačilo by jen dotočit nějakých deset minut o vymazání manžela a pak už jen happyend na pláži. Další díly jsem neviděl a asi ani neuvidím, ale za mě po konci epizody není potřeba sledovat další.

  • nápad na telefon
  • délka
  • není potřeba sledovat další díly
  • kamera
  • efekty
  • nesympatické postavy
50 %
Mé hodnocení
Dom_Domec

Zajímavý nápad na fantasy. Celou dobu jsem přemýšlela, jestli je to antologie, nebo v dalších dílech budou s příběhem pokračovat. Mrkla jsem zběžně na popis dalších dílů a budou pokračovat v příběhu, za což jsem ráda, protože doufám, že bude mít nějaké dobré zakončení. Právě kvůli tomu si ho přidám i do watchlistu. Na druhou stranu jsem doufala, že to bude větší pecka.

Ono je to asi dáno tím, že je to thajský seriál, opět tu máme tu kulturní i stylovou bariéru. Ale příběh samotný je pro mě dostatečně zajímavý, abych koukala dál. Postavy jsou průměrné, herci, především hlavní hrdina, mi nesedli vůbec. Uvidíme, jak se to ještě promění v dalších dílech.

  • zajímavý nápad
  • příběh je provázaný celou sérií
  • herci mi nesedli
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu