23. 9. 2023

Novinka pod lupou: Wilderness (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Wilderness (Zběsilost)
Žánr thriller
Stanice Prime Video
Premiéra 15. 9. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut

O čem to je?

Sleduje zvrácený milostný příběh, v němž se pohádkové „žili spolu šťastně až na věky“ rychle změní v noční můru.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem zklamaná. Od seriálu, díky kterému poprvé spatřilo světlo světa Look What You Made Me Do (Taylor’s Version) a ve kterém hraje Ashley Benson, jsem čekala mnohem víc, což byla chyba z mojí strany.

Mám jim jako fandit, ať se to mezi nimi spraví? Mám fandit jí, ať ho zabije? Ani do jednoho se mi nechce. Ústřední dvojice je bez jakékoliv chemie, jejich “šťastné” společné chvilky jsem jim absolutně nevěřila, takže to byla nuda hned na úvod. Oba jsou sice velmi atraktivní, jenže jejich hezké tvářičky to, jak mi celou dobu pili krev, nezachrání.

Postava Jenny Coleman, jejíž celá prezence a hlas mě iritovali, mi přišla nepříjemně předramatizovaná. Chápu její frustraci, naštvání, ten chlap je idiot a měla by ho poslat k čertu, ale celý děj byl tak nějak nezáživný a utahaný. Nejlepší byla část raftingu, ta byla aspoň mírně napínavá, jinak to bylo šíleně o ničem.

Možná z toho mohl být fajn film typu Gone Girl nebo Wind River, bohužel tady v té seriálové podobě jsme se nesešli. Nakonec je to dost průměrná záležitost, na kterou brzy zapomenu a je mi to jedno.

  • Look What You Made Me Do (Taylor’s Version)
  • rafting
  • ústřední páreček, hlavně Jenna Coleman
  • ani extra napínavé, ani poutavé
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

No, tak tohle bylo… Zajímavé. Zatímco trailer mě fakt nalákal, z výsledku jsem docela zklamaný. Chudák holka. Vždycky když už si myslí, že jsou věci v pohodě, tak zas dostane tu stejnou ránu. Vůbec se jí nedivím, že se chce pomstít.

Jenže celé to bylo takové pomalé a nezáživné a skoro nic se nestalo. Tedy až na pár světlých momentů, které ale bohužel zase rychle vyhasly. Zhruba poslední čtvrtina dílu byla zpracována dost zkratkovitě, kdy jednotlivé scény (hlavně ta na řece) ne zrovna plynule navazovaly. Samy o sobě nebyly špatné, ale nemusely být tak útržkovité. Těšil jsem se na přírodu a různé dobrodružství (nebo v tomhle případě spíš nástrahy a nebezpečí zejména pro manžela) a moc jsem se toho nedočkal.

Dost dobře si neumím představit, co nám chtějí dál tvůrci přinést. Potenciál tady ale rozhodně je, co hlavní hrdinka nakonec vymyslí a o co všechno se ještě pokusí (btw. líbí se mi její hlas coby vypravěčky). Ale něco tomu prostě chybí.
Zatím si ale asi ještě rozmyslím, jestli budu sledovat dál.

  • Potenciál do dalších dílů
  • Hlavní hrdinka coby vypravěčka
  • Většinu dílu se nic nedělo
  • Zkratkovité, neplynule navazující scény
60 %
Mé hodnocení
darbak

Tak co nám přináší seriál Zběsilost kromě sympatické Jenny Colemanové? Nic moc. V podstatě seriálový standard s dějem o manželském páru, kdy ona odhalí jeho nevěru. A když proniká hlouběji do složek notebooku manžela, nestačí se divit. Ale to je, prozatím, tak vše, prolomit heslo se snahou vytvořit napětí je podáno povrchně a v podstatě celý děj nepřináší nic zajímavého. I scéna u srázu s bázlivým manželem nepřesvědčí, tohle má do thrilleru hodně daleko. Nicméně tím postupným zjišťováním rozdílů v jeho chování vs jeho sliby a řečičky může v dalších epizodách být děj napínavější, myšlenky o pomstě se do hlavy vkrádají. Jak říká Liv v druhé epizodě „to slastné pomyšlení, že někoho lovíte a on o tom neví“. Nakonec dejte vědět v diskusi, kdo se na seriál dívá, ale můj šálek kávy to není.

  • Jenna Coleman
  • Postupné odhalování manželovy nevěry a spřádání pomsty
  • Plouživý děj bez napětí
50 %
Mé hodnocení
richardK

Na tento seriál jsem se hodně těšila a musím s potěšením říct, že mě pilot nezklamal. Po prvním díle jsem nadšená a pokud by mělo jít o uzavřenou minisérii, tak bych si celý seriál dala hned do watchlistu a koukla na něj.

Tento příběh je přesně to, co mě baví. Spousta napětí, akce, vymýšlení zlomyslných pomstychtivých plánů, řešení komplikací za pochodu, prostě paráda. Celý díl jsem seděla u obrazovky jako přikovaná a čekala, co bude dál.

Hlavní hrdinka je sympatická. Upřímně nechápu, proč ji manžel podvádí, když to není žádná megera, ale je hodná, milá, stará se o domácnost, nehádá se s ním, podporuje ho v práci… Ale jak se asi ještě ukáže, tak sebou nenechá vláčet jak kusem hadru. Líbí se mi, že i když je hodná, tak ví, že týpek jí za to nestojí, a rozhodne se zapojit mozek a potrestat ho vynalézavým způsobem.

Možná bych jen namítla, že plánovat tak razantní scénáře „jen“ kvůli nevěře je možná trošku příliš, ale tak co, alespoň chlapi zase jednou budou vědět, že ženské by se nemělo takhle blbě a nebezpečně provokovat. Nemůžu se dočkat dalších dílů.

  • sympatická hrdinka
  • ideální pro maraton
  • udrží si pozornost od začátku do konce
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu