15. 7. 2023

Novinka pod lupou: My Adventures With Superman (Adult Swim)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název My Adventures With Superman
Žánr animovaný, superhrdinský
Stanice Adult Swim
Premiéra 6. 7. 2023
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 25 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Jack Quaid, Alice Lee

O čem to je?

Animovaný seriál vypráví o dvacetiletém Clarkovi, chytré a ctižádostivé Lois a jejich nejlepším kamarádovi Jimmym Olsenovi. Hrdinové začnou poznávat sami sebe a zjistí, co všechno společně můžou dokázat jako investigativní reportéři v Daily Planet. Clark navíc buduje svou druhou tajnou identitu jako Superman a stává se hrdinou Metropolis a celého světa.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na začátku jsem si říkala, že pilot příliš nedává smysl… a pak jsem zjistila, že jsem si omylem pustila druhý díl. To jen anekdota na úvod. :-) Každopádně pilotní díl zaujal a zvládl navnadit na zkouknutí dalších epizod. Celé se to nese v takovém příjemně přátelském, komediálním duchu, byť se dá čekat, že do budoucna přijde i nějaké to drámo a nebezpečí. Přece jenom co jiného čekat, když se (mladý a nevybouřený) Superman pouští do svých prvních bojů se zločinem v městě Metropolis?

Prozatím se však seznamujeme s hlavními hrdiny. Hlavní trojka – Clark Kent, Lois Lane a Jimmy Olsen – je správně střelená a nejedna slovní výměna mě pobavila. Našla se špetka emocí, humor nechyběl a přiznám se, že mi ten náznak romance mezi Clarkem a Lois přišel roztomilý, i to jejich animované červenání bylo vtipné. Z vedlejších postav (ono jich vlastně v pilotu moc nebylo) mě baví i jejich šéf Perry, který je správně cynický a mnohem méně sluníčkový než jeho mladí zaměstnanci, tedy stážisti v tomhle případě.

Dá se pilotu něco vytknout? Jasně, ty flashbacky do Clarkovy minulosti bych ani vidět nepotřebovala (každý snad zná Supermanovu backstory), tempo mohlo být přece jen ještě o chlup svižnější a hlavní záporáčka zatím příliš nezaujala. Krom toho mi vadila i změna vzhledu i charakteru Jimmyho – co má ten Hollywood proti zrzkům? Ale koukat budu dál, a o to tu kráčí v prvé řadě.

  • – komediální nádech
  • – dynamika mezi hlavní trojkou
  • – cynický šéf
  • – navnadí na další díly
  • – hlavní záporáčka (třeba se víc projeví v dalších dílech)
  • – pokulhávající tempo
  • – flashbacky
  • – změna charakteru a vzhledu Jimmyho Olsena
70 %
Mé hodnocení
Mad.Awe
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
andromache

andromache

Tak on James byl děsně nesnesitelný už v Supergirl.. Jako v jedničce to ještě šlo,ale od...
před 43 týdny
Mad.Awe

Mad.Awe

Já jsem právě ze Supergirl viděla jen první sérii, takže jestli byl potom na zabití, to už mi naštěstí...
před 42 týdny
andromache

andromache

Jo, co se Jamese týče, utekla jsi kulce :D. Přišlo mi, že jediné dobré rozhodnutí co s ním udělali...
před 42 týdny
Další články k tématu