26. 11. 2015

Novinka pod lupou: The Coroner

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Coroner
Žánr drama / krimi
Stanice BBC One
Premiéra 16. 11. 2015
Vysílání každé pondělí večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Sally Abbott
Herci Claire Goose, Matt Bardock, Beatie Edney, Ivan Kaye, Oliver Gomm, Grace Hogg-Robinson

Ve zkratce

Jane Kennedy je vysoce postavená státní zástupkyně. Po nevydařeném vztahu se vrací do malého přímořského městečka South Devon, ze kterého odešla jako dospívající dívka, a bere zde práci koronerky. Jejím kolegou je policista Davey Higgins, který jí v minulosti zlomil srdce. Dvojice společně vyšetřuje náhlá, násilná nebo na první pohled nevysvětlitel­ná úmrtí.

Podobné seriály

Bones
Castle
a podobné

Trailer

Nic lepšího YouTube nenabízí :)

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Celý díl jsem si říkala, že je to prostě obyčejná klasická kriminálka, kterých vídáme v televizi desítky každý rok. Pak ale přišel poslední záběr, takový ten typ, pro které já mám velkou slabost! Na konci dílu byl případ smrti vyřešen a než se na nás spustily závěrečné titulky, na obrazovce se objevilo: Verdikt koronerky: Nehoda. Nebo tak nějak to tam bylo. Každopádně i kdyby nic jiného, tak na tuto část každého dílu se budu vždycky hrozně moc těšit. Podobný princip byl např. i u Six Feet Under, kde v každém díle psali jméno mrtvolky a příčinu smrti, to je podle mě naprosto boží nápad :-)

Jinak ale je to tak, jak jsem řekla. Kriminálka, kde se žádných novot nedočkáte. Klasický epizodní příběh, v každém díle nová oběť. Klasické parťácké duo, mezi kterým je chemie. Plusem je krásné prostředí, britské pobřeží, vítr, velké vlny, skály, no ty záběry mi braly dech, toho se člověk nikdy nepřejí. Hlavní hrdinka je docela sympatická, její rodinné příslušnice už jsou na tom hůř, a to jak dcera, tak i matka. Naštěstí nemají tolik prostoru, aby v příběhu začaly opravdu vadit.

Pokud jste fanoušci kriminálek, určitě The Coroner zkuste. Žádnou inovaci ale nečekejte.
  • prostředí
  • Verdikt koronerky
  • klasická epizodní kriminálka, nic nového
  • vedlejší postavy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Velká Británie je ve své tvorbě většinou specifická a to platí i zde. Při sledování jsem trochu měla pocit, že koukám na Doctora Martina kříženého s nějakou anglickou detektivkou, čímž ale rozhodně neříkám, že pouštět se do sledování je naprosto zbytečné a že uděláte líp, pokud se podíváte na cokoliv jiného s nálepkou „Made in Great Britain“.

Nejdřív bych asi měla říct, že před tím, než jsem se rozhodla, že připojím k článku svůj názor, jsem netušila, že tento seriál vůbec existuje. Tím pádem jsem ovlivněna pouze tím, co jsem viděla v pilotu. Nejspíš je to zemí původu, ale velmi mě potěšil způsob vyšetřování případu. Nevím, jak vám, ale přijde mi, že nás diváky televize překrmila kriminálkami, kde se případ vyřeší díky tomu, že oběť měla na oblečení molekulu pylu z rostliny, která se v okolí vyskytuje jen v květináči ve vrahově koupelně, takže za to, že to tady tak není, má u mě seriál malé bezvýznamné plus. Rozuzlení mě samotnou trochu překvapilo – neříkám, že jsem to nečekala vůbec, ale neočekávala.

Herecké obsazení má někdy malinké rezervy, ale natolik nevýznamné, že nemá cenu se tím zabývat. Většina postav je sympatická a nevšimla jsem si žádné, která by mě otravovala do té míry, abych si se slzami v očích říkala „Proč ještě musíš žít??“ Epizoda mě na sledování celého seriálu nalákala, ale závislost z toho není. Na každého bude seriál samozřejmě působit jinak, ale za mě je The Coroner příjemná oddychovka, kterou si pustím, až nebudu mít na co koukat.
  • nádherná krajina
  • sledování příjemně utíká
  • řešení případů převážně dedukcí a rozhovory s okolím oběti
  • řešení samotného případu se nabízelo, ale možností se nabízelo víc a toto nebylo to, co jsem očekávala nejvíce
  • i tak jsem měla občas pocit, že se vůbec nic neděje
  • chvílemi divné navazování scén
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu