30. 7. 2016

Novinka pod lupou: Fleabag

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Fleabag
Žánr: Komedie / Mockumentary
Stanice: BBC Three
Premiéra: 21. 7. 2016
Vysílání: každý čtvrtek večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Phoebe Waller-Bridge
Herci: Phoebe Waller-Bridge, Hugh Skinner, Sian Clifford, Brett Gelman, Bill Paterson, Olivia Colman, Ben Aldridge, Jamie Demetriou, Jenny Rainsford

Ve zkratce

Mladá žena se v Londýně snaží navigovat svůj život skrze moderní svět.

Autorka Phoebe Waller-Bridge do seriálové podoby adaptovala svou edinburghskou hru z roku 2013, za kterou získala cenu Fringe First Award.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ani jsem nebyla překvapená výsledkem. Už podle posteru bylo jasné, že půjde o něco podobného ve stylu Lady Dynamite. Bohužel jsem nedokázala dohledat trailer k samotnému seriálu, takže vám musí stačit upoutávka na divadelní představení.

Příběh je neustále rozbíjen narušováním čtvrté stěny. Herečka bez varování „vypadne“ z role a promlouvá směrem k divákovi, poté se do své role zase vrátí a pokračuje dál. Není to tedy mockumentary v pravém slova smyslu, nečekejte nic podobného jako Modern Family. Spíše je to právě divadelní prvek, se kterým se v televizi příliš často nesetkáváme.

Samotná postava mi přišla spíš k pláči než k smíchu. Jde o tradiční exotku, která si žije ve své vlastní bublině, okolní svět ji tedy vnímá jako podivínku. Zdrojem vtipných scén mají být její trapasy a neštěstí. Například jde na pohovor do společnosti, která v poslední době čelila skandálu se sexuálním obtěžováním na pracovišti. Ona si svlékne svetr, pod který si zapomněla dát halenku, takže je jen v podprsence… A tak dále.

Nevím, možná někomu Fleabag padne do noty. Za mě ale jediná procenta získává v tom, že dokoukat pilot do konce nebyla taková muka jako u zmíněné komedie Lady Dynamite.
  • vtip vychází z trapnosti
  • hrdinka je nesympatická
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Mik

Mik

Mě to teda tak hrozný nepříjde. Začal sem na to koukat, protože tam hraje Olivia Colman, kterou mám rád a...
před 7 roky
ragelly

ragelly

V době vydání článku tohle byl jediný "poster" k dispozici, teď už je jiný od Amazonu :)
před 7 roky
ragelly

ragelly

Říkala jsem si, že to musím dát, když to má ze všech stran tak nadšené reakce, ale i po komplet...
před 3 roky
Další články k tématu