12. 3. 2016

Novinka pod lupou: Underground

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Underground
Žánr drama / dobový / dobrodružný
Stanice WGN America
Premiéra 9. 3. 2016
Vysílání každou středu večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Misha Green, Joe Pokaski
Herci Aldis Hodge, Jurnee Smollett-Bell, Christopher Meloni, Alano Miller, Jessica De Gouw, Amirah Vann, Renwick Scott, Marc Blucas, Mykelti Williamson, Adina Porter, Johnny Ray Gill, P.J. Marshall, Theodus Crane

Ve zkratce

Underground vypráví příběh revolucionářů, kteří využívají svůj důmysl, moc a vytrvalost k tomu, aby se pokusili o největší útěk v historii. Plánují totiž až neuvěřitelný, 600 mil dlouhý útěk z plantáží v Georgii. Po cestě potkají tajný pár abolicionistů, kteří vedou tajnou podzemní železnici. Ti jim pomůžou skrýt se před lidmi, kteří je mají za úkol přivést zpět, ať živé, či mrtvé.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Řekněme, že seriál má poměrně velký potenciál nabídnout divákům pořádnou jízdu. V pilotu se toho ale zatím moc nestalo. Tvůrci se soustředili především na představení všech postav, a že jich není málo. Příběh tratí právě na tomto, protože na začátku je to možná zajímavé, ale po 55 minutách pilotu už děkujete seriálovému bohu, že je konečně konec.

Když už se ale pilot tak těžce zaměřoval na herce, nutno říct, že se nemá za co stydět. Herecké obsazení je špičkové a jak otroci, tak jejich majitelé předvádí skvělou práci. Když běloch bičoval služku přes ruce, bolelo mě to stejně jako ji, úplně jsem se vnořila do atmosféry a prožívala to spolu s ní, i když jsem třeba na chvilku zavřela oči a neviděla, jak to čím dál tím víc krvácí… Takových momentů bylo v pilotu více, herci se svých postav zhostili věrohodně a já se už hodně těším na to, až konečně utečou a příběh se pořádně rozjede.

Co bylo na pilotu hodně jedinečné a zvláštní, to byla hudba. Velmi dynamické tóny, ke kterým se často využívaly běžné nástroje kolem nás, jak tomu bylo i v samotných počátcích elektronické hudby. Střídalo se tempo i intenzita a barva, čímž velmi silně docházelo k podtržení zobrazovaných scén a jejich gradaci. Zajímavé pro mě bylo, že některé skladby působily velmi moderně, jiné naopak ladily s historickým podtextem seriálu. Určitě zajímavý poslech, doporučuju vyzkoušet.
  • hudba
  • herecké výkony
  • atmosféra vás pohltí
  • pilot neměl příliš děje
  • prodloužená stopáž tím pádem spíše uškodila
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Cherry :-*

Cherry :-*

Rozhodně to vypadá zajímavě! Určitě se podívám, děkuji za článek :)
před 8 roky
Lill

Lill

Underground sa mi objavil vo watchliste, asi som si ho kedysi pridala kvôli hercom. :D Takže som zvedavá, či...
před 8 roky
verunkawrath

verunkawrath

Za zkoušku rozhodně nic nedám.
před 7 roky
Další články k tématu