28. 10. 2015

Novinka pod lupou: Supergirl

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Supergirl
Žánr drama / superhrdinský / akční / teen
Stanice CBS
Premiéra 26. 10. 2015
Vysílání každé pondělí od 20:00 hodin
Předskokan
Konkurence Dancing with the Stars (ABC), Crazy Ex-Girlfriend (CW), Gotham (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka Tým Edny jde jako jediný proti proudu a seriálu nevěří. Všichni ostatní jsou optimističtí a tipují prodloužení pro druhou řadu. Lid souhlasí s většinou 78 % hlasů.

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Greg Berlanti, Ali Adler, Andrew Kreisberg
Herci Melissa Benoist, Calista Flockhart, Chyler Leigh, Mehcad Brooks, David Harewood, Jeremy Jordan, Laura Benanti, Jenna Dewan Tatum, Glenn Morshower

O čem to je

Supergirl je akční dobrodružné drama, které se inspiruje DC komiksovým světem. Hlavní hrdinkou je Kara Zor-El, sestřenice slavného Supermana. Ta po dvanácti letech, kdy držela své schopnosti na uzdě a tajila je před svými blízkými, se rozhodne konečně se stát superhrdinkou, kterou vždy měla být. Dvanáctiletá Kara uprchla ze své zanikající planety Krypton díky pomoci svých rodičů společně s nemluvnětem Kal-Elem. Na Zemi ji chránili a vychovali její adoptivní rodiče Danverovi. Kara vyrůstala ve stínu své nevlastní sestry Alex a učila se ovládat své úžasné schopnosti, které sdílí s bratrancem. Nyní je z ní čtyřiadvacetiletá žena, která žije v National City a pracuje jako asistentka mediální sebevědomé šéfové Cat Grant, která zrovna najala do týmu novou posilu – mladého a talentovaného fotografa Jamese Olsena. Kara přestává skrývat své schopnosti, když ji Hank Henshaw – ředitel super tajné organizace, kde pracuje také její sestra – naverbuje na pomoc k ochraně obyvatel města od nebezpečných hrozeb. Kara nyní musí najít způsob, jak se vypořádat se svým novým posláním a přitom si udržet lidské vztahy, i když se kdykoliv může odrazit a jakožto Supergirl vzletět k nebesům.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Já byla nadšená na jaře po traileru, o pár týdnů později i po pilotu a mé nadšení i nadále trvá. Teď jsem si jen proklikala pilot, jelikož je v podstatě totožný s tím uniklým, jen pro osvěžení, a pořád z toho mám stejně dobrý pocit. Příběh hodně příjemně utíká. Připomíná mi milovaný Smallville, hlavně jeho druhou polovinu, kdy už se Clark nesnažil své tajemství skrývat před kamarády. To se mi právě na Sueprgirl líbí, že se nesnaží za každou cenu skrývat své tajemství, že hned od začátku má kamaráda, který její tajemství zná, takového spojence.

Samozřejmě je tu klasické klišé milostného trojúhelníku. Chvilku mi asi bude trvat, než si zvyknu na sexy a sebevědomého Jimmyho, vlastně mi ani nevadí, že je černoch, spíš ta změna osobnosti je víc nezvyklá. No a největším zádrhelem je pro mě absence slova Superman. Nápadně to bije do očí a mě vytáčí, jak tam o této slavné komiksové postavičce neustále mluví, ale přitom používají přízviska „on“, „kamarád“ a tak.

Velmi silným prvkem je pro mě Calista alias šéfka Cat. Sexy, chladná, úspěšná, které nikdy nechybí skvělá hláška – prostě můj vzor :-) Přijde mi, že Calista si umí vybrat role, Ally byla rozjetá jízda a u Kitty jsem myslela, že tu nemůže nikdo překonat. Cat má ale velmi dobře našlápnuto a pokud se Supergirl dočká pár dalších sérií, tak kdo ví, třeba svůj názor ještě přehodnotím.

Jinak jako u většiny superhrdinských témat opět nepochopím, jaktože nikdo nepozná, že Kara je Supergirl… vždyť je jedno, jestli má brýle nebo ne, pořád vypadá úplně stejně, nepřijde vám?
  • příjemné prostředí, atmosféra seriálu
  • neskrývá tajemství před kámošem
  • šéfová
  • milostný trojúhelník
  • nepřítomnost slova Superman
  • slepota lidí, kteří ji nepoznají, i když pořád vypadá stejně
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Pláštěnkáře jsem z komiksů nikdy neměl moc rád, proto mě celkem minul i všechen ten humbuk okolo Supergirl a vesele jsem ignoroval jarní leaky. Ale teď už se tomu nedalo uniknout a i já si to musel protrpět.

Co si budeme povídat, Supergirl se na CBS nehodí. Kromě toho, že vypadá extrémně lacině, kdykoliv je na obrazovce nějaká triková scéna, tak i osazenstvo by spíš zapadlo na Cw, kde jsme prostě na záplavy mladých tváří už připravení.

Kara je trubka a vůbec nechápu, jak vydržela posledních x let nikomu nevykecat, že je sestřenka Supermana. Protože v okamžiku první krize běží a vyslepičí to prvnímu člověku, co potká. Stejně pošahaně se chová i její sestra, která ji v jeden okamžik přesvědčuje, ať není superženou, aby deset minut na to prosazovala přesný opak. Vůbec interakce těhle dvou jsou tím nejhorším, co je v pilotu k vidění.

Další problém jsou superpadouši. Na Lexe nemají a vůbec padouši ve formě jiných „superhrdinů“ jsou, tak děsně otravní, jak jen to je vůbec možné. Myslím si, že nějaký civilnější a hlavně chytřejší záporák by Supergirl slušel víc.

A tak se vítězem o nejoblíbenější postavu stává Calista Flockhart, jejíž podání šéfredaktorky má blízko ke Spidermanově Johnu Jamesonovi. Všichni ostatní stojí totiž za prd.
  • Jéj sundavání brýlí
  • Jéj roztrhávání trika (i když Superman to uměl líp)
  • pokus o vzlet
  • ach ta fyzika (to letadlo by se rozpadlo, při tom, co s ním prováděla)
  • otravná sestra
  • efekty
  • ségra slaňující z vrtulníku
50 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Hrus

Hrus

A znovu musím plně souhlasit s Fruikem, interakce těch dvou sester jsou příšerné (Chyler Leigh se mi...
před 8 roky
La.Volpe

La.Volpe

Pilot jsem viděl pře pár měsíci a líbil se mi hodně. A taky mi připomínal Smallville. Ale bohužel teď mám...
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Má to své chyby, ale taky snad letos největší potenciál.
před 8 roky
Další články k tématu