31. 10. 2015

Novinka pod lupou: Jekyll and Hyde

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Jekyll and Hyde
Žánr drama / horor / historický
Stanice ITV
Premiéra 25. 10. 2015
Vysílání každou neděli večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Charlie Higson
Herci Tom Bateman, Richard E. Grant, Natalie Gumede, Stephanie Hyam, Donald Sumpter, Amit Shah, Phil McKee, Christian McKay, Ruby Bentall, Enzo Cilenti, Lolita Chakrabarti, Michael Karim, Ace Bhatti

Ve zkratce

Příběh se odehrává ve 30. letech v Londýně, v době hollywoodské záře, aerodynamických aut a filmů s monstry. Hrdinou je Robert Jekyll, vnuk původního doktora. Jekyll se také transformuje do Hydea v momentech extrémního nebezpečí, stresu, nebo když je ohrožen jeho život nebo životy druhých.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně? Pro mě nic moc. Jsou tam příšerky, zviditelňující se žíly, spousta záporáků a nečekaných spojenců, rodinné problémy… No nevím, přijde mi, že je to zbytečně přeplácané, nevím moc dobře, kdo je kdo, kdo na které straně stojí a co je cílem obou stran.

Jekyll a Hyde jsou jedním z mých oblíbených příběhů, už od mala jsem si užívala horory a další různá žánrová zpracování tohoto tématu. Ale v poslední době mi přijde, že nová zpracování jdou od desíti k pěti, což začalo už seriálem Do No Harm. Na druhou stranu si ale myslím, že tento seriál by si mohl najít hodně fanoušků. Právě toto je žánr, který míří lehce na mladší publikum (strašidelné příšerky) – ale opravdu jen lehce mladší – je zde pár odvážných scén, o čemž svědčí i téměř 800 stížností vůči stanici, která pilot odvysílala o půl sedmé večer i přes viditelné násilí. No a přijde mi, že právě tento styl zpracování obecně bývá v našich končinách docela populární, viz Harry Potter, LOTR, Shadowhunters a podobně.

Herecké obsazení mi také nesedlo. Líbí se mi, že jde o britský seriál, těm historickým dramatům britský přízvuk sedí. Ale nevím, čím to je, ale Britové mají prostě divné tváře :-D Ta jeho nová láska nebo asistentka advokáta, které mimochodem vypadají téměř totožně… totožně divně. Ale opět jde asi jen o můj osobní problém, opravdu si myslím, že byste seriál měli zkusit. V britských médiích se dočkal pozitivního hodnocení a i když moje procenta nejsou vysoká, věřím, že se mnou většina z vás s radostí bude nesouhlasit.
  • téma
  • lehce horororvý nádech
  • jen lehce hororový nádech
  • fantasy zpracování
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Adaptací tohoto téma bylo tolik, že mě prostě tahle nechytla. Nevím jestli to je tím, že je v retro stylu, nebo tím, že komplikuje hrdinův rodokmen, či dalšími monstry, které mají nejspíš příběh ozvláštnit. Ale prostě mi to nesedlo.

Navíc se mi zdá, že hlavní hrdina příliš nezvládá hrát svoji horší polovinu a nepomáhají tomu ani místy nedotažené triky. Alespoň, že nechybí spousta násilí, i když působí taky dost prvoplánovitě.
  • minuta poezie
  • mát to hezký logo
  • WTF šílenej voják
  • WTF monstra
50 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Rimmerson

Rimmerson

Tak mě to zas nadchlo docela hodně :D A je to pro mě největší překvapení za tuhle seriálovou sezónu (zatím) :D
před 8 roky
Radmila

Radmila

Slabší kousek. Tohle je úplně jiná liga, doporučuju :D https://www.serialzone.cz/serial/jekyll/
před 8 roky
majka147

majka147

Súhlasím ten Jekyll bol paradny ale na druhú stranu táto novinka nebol tak zlá... Väčšinu to potiahol...
před 7 roky
Další články k tématu