28. 5. 2019

Novinka pod lupou: Catch-22 (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Catch-22
Žánr Minisérie, Černá komedie, Satira
Stanice Hulu
Premiéra 17. 5. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 45 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie podle satirického románu od Josepha Hellera. Jeho základní premisou je neřešitelná situace. Hlavní hrdina se zoufale snaží dostat z povinnosti sloužit své vlasti jako voják během války. Pro to, aby mohl z vojska odejít, však musí být uznán psychicky narušeným. Jenže kdokoliv, kdo je schopen o vystoupení požádat, je automaticky považován za zdravého a rozumného jedince. Vychází z toho neřešitelná situace – Hlava 22.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když jsme se v literatuře na gymplu učili o Hlavě-22, obsah mě vždycky zaujal. Je to dobrý paradox, něco jako slepice a vejce. Nikdy jsem se ale nedostala k tomu, abych knihu přečetla. A když jsem viděla první díl minisérie, říkám si, že to možná bylo dobře.

Seriál není špatný, jen jsem si ho představovala trošku jinak. Jasně, když se zamyslím, dává to smysl, že je takový odlehčený. Ale já si celou dobu myslela, že půjde o nějaké drsné drama, takže jsem měla jiná očekávání. Pilot představil hodně postav, které jsou typově i vzhledově úplně stejné a mají stejné oblečení (logicky), takže za celou dobu jsem se nedokázala zorientovat v tom, kdo je kdo. Nezbývalo mi, než hledat známé tváře, které tady ale představují jen „staříci“ Clooney a Laurie.

Za celou dobu jsem se nedokázala naplno ponořit do příběhu. On tam vlastně ani žádný pořádný není; je to jen sled jakýchsi satirických scének. Jsem si jistá, že si minisérie dokáže najít spoustu fanoušků, kteří si ji užijí. Ale taky jsem si jistá, že spoustu diváků tento kousek mine velkým obloukem. Rozhodně nejde o novinku, která by se zavděčila většině.
  • herecké hvězdy
  • uzavřená minisérie podle slavné předlohy
  • splývající postavy
  • už z předlohy vyplývající absence děje
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
nicol.caster

nicol.caster

Ano, jak zde bylo už řečeno, ta kniha sama o sobě skutečný děj nemá, jedná se o příběhy...
před 5 roky
mimomisu

mimomisu

Za me velmi slusny nadprumer. Humorne absurdni scenky jsou vynikajici, prvnich sest dilu se soustredi jenom...
před 5 roky
Undertaker4

Undertaker4

Seriál je opravdu plný kvaliních herců i vtipů. Nesouhlasím s hodnocením 50%...
před 4 roky
Další články k tématu