21. 6. 2018

Novinka pod lupou: Yellowstone (Paramount Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Yellowstone
Žánr Drama / Western
Stanice Paramount Network
Premiéra 20. 6. 2018
Vysílání středa, 21:00
Délka pilotu 92 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje násilný svět rodiny Duttonů, která má kontrolu nad největším rančem ve Spojených státech. V čele stojí patriarcha John Dutton, který se snaží zajistit, aby rodina ubránila svůj majetek proti neustálým útokům vývojářů, indiánské rezervace a prvního amerického národního parku.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Připadá mi, že všechny piloty, které jsem za posledních pár dnů viděla, měly nekonečně dlouhou stopáž. Yellowstone je hned druhý za Mystery Road. Navíc western, který je po válečných seriálech můj druhý nejméně oblíbený žánr… Ale k mému překvapení mi pilot nepřišel tak nudný, jak jsem si myslela.

Z počátku jsem měla problémy vyznat se v postavách. Je jich tady opravdu hodně a první minuty (nebo desítky minut) je postupně ukazují a představují bez ladu a sladu. Ale čím déle sledujete, tím lépe do sebe vše zapadá a na konci už máte poměrně jasno, kdo na které straně stojí a o čem celý seriál vlastně bude.

Největším přínosem celého seriálu jsou herecké výkony. Všichni hlavní představitelé odvádí mimořádné výkony. Ono by se ani nedalo nic menšího čekat, když jde o seriál, kterému se upsal oscarový vítěz Kevin Costner. I tak ale potěší vidět, že v žádné scéně není slabého hereckého článku, ať už se díváme na indiány, nebo rančery.

Výraznou složku tvoří podkresová hudba. Ta je zvolena úžasně, táhlé country skvěle doplňuje celý příběh a podněcuje atmosféru. Samozřejmě i kostýmy a celé prostředí kovbojského venkova je hodně působivé, příroda je skutečně dechberoucí.

Pak už zbývá jen samotný příběh. Ten má podle mě největší slabiny, pokud se to vůbec slabinami dá nazvat. Ono asi v rámci westernového žánru nejde asi ani vytvořit nic odlišného. Vždycky půjde o spory mezi starým a novým, mezi tradicemi a pokrokem. Vždycky tady budou drsní chlápci s klobouky, koně, pušky a indiáni s velkými pérovými pokrývkami hlavy. A vždycky se do toho bude míchat i politika. Kromě toho Yellowstone do toho všeho hází ještě příběh ala Romeo a Julie, když se jeden ze synů rančera a jedna z dcer indiána dají do kupy a vytvoří rodinu… no a pak samozřejmě přichází rozpolcenost, když dojde ke konfliktu, protože hrdina neví, jestli stát se svou pokrevní rodinou, nebo po boku manželky a jejího kmene. Není tu nic, co bych neočekávala, což je škoda. Milovníci westernů budou jistě nadšeni, ale myslím, že seriál ani přes všechny své kvality po technické stránce nemá na to, aby k tomuto žánru přitáhl nové diváky.
  • herecké výkony
  • prostředí
  • hudba
  • zbytečně dlouhá stopáž
  • dějově nepřináší nic nového ani vzrušujícího
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
marvio

marvio

Jestli budou titulky, tak se na to určitě mrknu, až bude venku víc dílů.
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Za zkoušku to určitě stojí.
před 5 roky
hromecek

hromecek

Trošku překombinované a předvidatelné ale stojí za podívání
před 5 roky
Další články k tématu