20. 1. 2018

Novinka pod lupou: Romper Stomper (Stan)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Romper Stomper
Žánr Drama / Thriller / Minisérie
Stanice Stan
Premiéra 1. 1. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál vznikl podle stejnojmenného filmu z roku 1992. Jde o jeho přímý sequel zasazený 25 let po událostech z filmu. Nová generace extrémně pravicových aktivistů bojuje proti antifašistickým protivníkům. Příběh se točí okolo fiktivní pravicové skupiny, kterou vede Blaek Farrand známý jako Patriot Blue. V minisérii se objevují také herci, kteří si zopakují své role z původního filmu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pravděpodobně mnoho čtenářů nepotěším, protože předpokládám, že mnozí z vás na článek klikli proto, že jste fanoušci původního filmu a zaujal vás tento název seriálu, který je jeho pokračováním. Kritici o minisérii mluví ve smyslu, že je snad ještě syrovější a lepší než samotný film. Nemůžu to posoudit, protože jsem předlohový snímek neviděla, proto můžu hodnotit jen tento pilot, který pro mě byl nekonečně dlouhý a v podstatě o ničem.

Na to, že má jít o radikální extrémisty, tak se tady toho zase tolik nestalo. Jistě, byla tu jedna drsná scéna, která vypadala pomalu jako začátek třetí světové války. Ale pilot měl asi hodinovou stopáž, takže jedna akce mi přijde docela málo. Zbytek dílu byl stráven nudnými dialogy postav o ničem, podezřelými pohledy a celkově napjatou atmosférou. Možná to byl účel, ale pro mě jako diváka to dobře nepůsobilo. I když je pravda, že to můžu odůvodnit tím, že jsem netušila, o čem seriál bude, proto jsem si předem nemohla představit, jakou atmosféru vyvolá, a nebyla jsem na to připravená, proto mě to tak negativně zaskočilo.

Nevím, jestli pilot byl pouze zdlouhavý úvod, po kterém přišel ten správný spád. Tak nějak si ani nedovedu představit, co se bude v dalších epizodách odehrávat. Maximálně je transparentní dějová linka s aférkou manželky hlavního hrdiny, která mimochodem vypadá spíš jako osobní asistentka, případně dcera. Nemám nic proti věkovým rozdílům ve vztazích, ale než v ději padlo, že je to jeho žena, opravdu jsem si myslela, že je jen asistentka, protože se tak i chovala.

Představiteli hlavní role tato úloha dokonale padne, má takový ten vzhled, který budí přirozenou vůdčí autoritu, ale na druhou stranu si ho člověk dokáže představit i jako toho velkého pobuřovatele a provokatéra. Jde o výborného řečníka, který se ke svým přátelům chová skutečně přátelsky… Ale jsem zvědavá, jaké peklo na zemi rozpoutá, až se dozví o tom, co mu za zády provádí jeho žena. No, zvědavá můžu být, ale nedozvím se to, protože dál sledovat neplánuju. Na to, aby seriál putoval do watchlistu, jsem se u něj opravdu hodně nudila.
  • hlavní představitel
  • jistá míra nepředvídatelnosti
  • málo rebelské akce
  • neskutečně pomalé tempo
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Tulrika

Tulrika

Kdysi jsem viděla film, který mi přišel dost drsný, takže zkusím i seriál. Aspoň ze zvědavosti.
před 6 roky
Vachisek

Vachisek

Na to se podívám protože aktivně bojuji proti neomarxistům kde to jen jde. :))) Nacionalismem vpřed!
před 6 roky
Další články k tématu