12. 12. 2017

Novinka pod lupou: Krmelec u Muflona (Stream.cz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Krmelec u Muflona
Žánr Komedie / Bajka
Stanice Stream.cz
Premiéra 22. 11. 2017
Vysílání každou středu
Délka pilotu 15 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komediální seriál ojedinělým přístupem vypráví ne vždy slušné bajky pro dospělé. Celé dějství se odehrává v hospodě. Herci v kostýmech zvířat, která symbolizují určité charakterové a fyziologické vlastnosti, se pravidelně scházejí u piva a probírají osobní či obecné problémy.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak přemýšlím, jestli takové ty lehce satirické seriály s nadsázkou nechápu, nebo jen prostě nejsou můj styl. Krmelec mě nezaujal ani trošku. Nápad zní dobře, ale zpracování mě hodně zklamalo. Celé to vypadá jako nevydařený projekt vánoční besídky na vesnici s 50 občany, kteří se sesedli u piva a vymysleli, že si nasadí parohy a budou si hrát na zvířátka.

Jasně, vím, že to mají být bajky pro dospělé a tak všechno, ale prostě mi to nepřijde inovativní ani vtipné. Na to, že epizoda měla snad ani ne 15 minut, se neuvěřitelně vlekla, nikam se ani příliš nevyvíjela, spíše stagnovala od začátku na místě a ani závěr nebyl nijak extra zábavný a nečekaný. Co se týče postav, ne, prostě nemůžu. Hlavně zajíc mi neskutečně, ale neskutečně pil krev. Liška se vyřádil, to mu musím nechat, ale ta postava je tak otravná, že jsem vážně měla prst na krajíčku ovladače a ze všech sil jsem se držela, abych tu televizi nevypla. Nebo ten ovladač na ni nehodila. Ale přece jen ta telka je nová a stála mě majlant, takže jsem se udržela, abych si ji nezničila.

Člověk by řekl, že když máme před sebou tak primitivní prostředí a postavy, tvůrci se budou soustředit především na vtip. Jenže bohužel, ten byste ani pod mikroskopem nenašli. Jasně, chápu, že jde o současná témata, která se snaží být chytře ukázána skrze jednoduchost, až právě tu primitivnost všeho ostatního, a navíc jen v náznacích, aby to pochopili jen ti inteligentní. Bohužel, více než chytré a inovativní mi to ale přijde přes míru trapnosti.

Myslím si, že spoustě lidí tento styl humoru sedne a budou své nadšení myslet zcela upřímně. Myslím si ale také, že spousta lidí bude tvrdit, že se jim to líbí, jen aby vypadali cool a nad věcí. Jsem zvědavá na to, co se objeví v komentářích za vaše názory.
  • teoreticky koncept
  • prostředí
  • kostýmy
  • postavy, zvlášť zajíc
  • nenacházím humor
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Už nějaký ten pátek je jasné, že bychom, co se týče seriálové tvorby, neměli opomínat streamovací služby, protože v mnoha věcech dokážou tradičním televizím nakopat zadek. V Česku je jejich role trochu odlišná, proto je trochu nejisté, jestli je správné říct, že jsou pro televize plnohodnotnou konkurencí, když vlastně vytvářejí něco trochu jiného. Zajímalo by mě, jestli někdy přejdou na delší než desetiminutové kousky…

Krmelec u Muflona je hodně velkým bizárem, i na těch dvanáct minut. Za poslední dobu v českém rybníčku rozhodně. Je jasně patrná inspirace různými estrádami, které se kdysi vysílaly, dokonce se nemůžu zbavit dojmu, že ty hudební předěly, které během epizody občas zazní, jsem už někde slyšela.

Obsazení je skvělé, kulisy za rozpočet nula jsou vtipné, ale jinak? Je tu jeden hlavní problém. Prostě to není vtipné. Dobře, je docela zábavné, jak trapné některé vtipy jsou, ale to, že tvůrci ukážou, jak trapně tyto už dávno provařené vtipy zní, mi nějak nestačí.

Scénář je v tomhle prostě příšerně slabý. Za vše hovoří už jen to, že pointou epizody je vlastně zoofilie. Jakože cože? Amatéřina ve všem ostatním je v pohádku, jak už jsem říkala, třeba v případě kulis je milým a docela vtipným osvěžením, ale že scénář je levný, to se odpustit nedá.

Ne vždy je potřeba chytrý humor, ale i ten infantilní a zastydle pubertální má svoje limity. Neustálé opakování dojem také nevylepší.
  • obsazení
  • kulisy
  • humor
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
liskulka.lida

liskulka.lida

Asi jsem divná, ale mně se to líbilo :D moc :D
před 6 roky
milosh

milosh

Já se pořád nemůžu rozhodnout, jak to vlastně zhodnotit. Jsem přesvědčený, že se mi to nelíbilo, že mě to...
před 6 roky
hanee

hanee

Být to animák, tak to bude mít větší úspěch.
před 6 roky
Další články k tématu