22. 1. 2018

Novinka pod lupou: LA to Vegas (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název LA to Vegas
Žánr Komedie
Stanice Fox
Premiéra 2. 1. 2018
Vysílání úterý 21:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Lethal Weapon
Konkurence Black-ish (ABC), Bull (CBS), Black Lightning (The CW), This Is Us (NBC)
Tipovačka Všechny týmy kromě optimistů věří zrušení. To podporuje i lid, který seriál posílá do kytek se 70% většinou.

O čem to je?

Příběh se v každé epizodě odehrává v pátek večer, kdy letí noční spoj z letiště v Los Angeles do Las Vegas, a dále v nedělním letu zpět. Pasažéři, stejně jako i zaměstnanci aerolinky, hledají své místo ve světě. Všichni sdílí jeden společný cíl – vrátit se zpět domů jako vítěz.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Při květnovém sledování pilotů se mi LA to Vegas dostalo na radar. Pilot vypadal, že obsahuje téma, herce i styl humoru, které u seriálů vyhledávám a nejvíce si sledování užívám. Ale víte, jak to chodí, očekávání jsou vysoká a realita mnohdy vypadá úplně jinak. To ale není případ tohoto seriálu.

Bavila jsem se od začátku do konce. Těch 22 minut mi uteklo doslova jako lusknutím prstu. Neustále se něco dělo a na konci jsem měla chuť pustit si hned další díl. Tvůrcům se podařilo vytvořit mnoho vtipných a zábavných situací i v takovém miniaturním uzavřeném prostoru, kde není příležitost pro žádné velké scény. Přesto letadlo představuje velký potenciál, a to především díky střídajícím se postavám.

Máme tu stálé aktéry – piloty a letušky, kteří se v práci setkávají s různými pasažéry. Pilot vypadal, že někteří cestovatelé se tady budou opakovat, ale převážně by mohlo jít stále o nové a jiné postavy, takže by se příběh mohl vždy točit kolem svěžího a neohraného tématu. Docela mi to připomíná povedený projekt Mixology, který byl bohužel zaříznutý hned po první sérii, ale rozhodně stál za to.

Vtipy se tady střídaly povedené, ale našly se i nějaké přes míru. Každopádně když pilot zneškodnil vyhrožujícího pasažéra, kácela jsem se smíchy ze židle. Jasně, je zde dost očekávaných a klišoidních situací, ale herci se s nimi vypořádávají solidně a celkově se jim nevěnuje mnoho času, takže to ve výsledku ani nevnímáte a spíše se soustředíte na celkový příjemný feeling.
  • koncept
  • herci
  • měnící se pasažéři
  • povedené vtipy
  • klišoidní scény a situace
  • místy trapný humor
80 %
Mé hodnocení
ragelly

LA to Vegas je jedna z těch midseason komedií, které vám vlastně ani neuvíznou v hlavě, protože brzy přichází jejich zrušení. Přesto mě však trailer něčím nalákal na to, abych tomu dal šanci.

Obsazení není špatné, nejznámější tváří je Dylan McDermott, který mě nikdy moc nelákal, ale jeho idiotský pilot má něco do sebe. Ještě víc se mi líbí blondýnka, na kterou se nejen dobře koukalo, ale navíc byla její postava i zajímavá. Ostatní vedlejší postavy nic moc.

Pilot docela dobře utekl, ale mohlo to být o dost lepší. Ty vtipy se musí zlepšit, jinak to nikam nepovede. Téma je alespoň pro komedii hodně neokoukané a byla by škoda ho nevyužít. Mimochodem, je to asi první seriál, který mohl z názvu „Pilot“ něco vytěžit a snadno to zahodil.

A tak to nejspíš bude s celým seriálem, vždy žiju v naději, že by se to mohlo podařit, ale nějak to úplně nevychází. Kdybych se hodně nudil, tak se sledováním pokračovat budu, ale ve Vegas bych na to nevsadil…
  • Na blondýnku se dá koukat
  • neokoukané téma
  • dobře to uteklo
  • mohlo by to být o dost lepší
  • vtipy se musí zlepšit
60 %
Mé hodnocení
Pajky

LA to Vegas nese všechny typické znaky komedie od Foxu – má v sobě pěknou holku, divného týpka, trochu romantiky, nebojí se ve vtipech zajít dál než ostatní stanice… a má velice rozporuplné kritiky.

Z pohledu českého diváka přitom nepůjde vůbec o špatný kousek. Každá postava je svým způsobem zajímavá. Dokonce zde ani nevidíte snahu mít příliš diverzifikované obsazení. Snad jediná postava, která vám asi nesedne – je pilot. Osobně nechápu snahu mít za každou cenu v komedii nějakou postavu, která je naprosto trapná. Snad kvůli kontrastu, aby ostatní postavy vynikly vtipem? Ale no tak, vždyť to vůbec není potřeba.

Prostředí jako takové (přeci jen se většina seriálu odehrává na palubě menšího letadla) se může zdát, že nemusí nabídnout kdovíjak rozmanité situace, ale opak je pravda – některé existence (ano, mluvím o tobě, Petere Stormare) jsou natolik podivné, že vás zaujmou víc, než příběh samotný. Vtipy jsou chvílemi poměrně ostré, což je kámen úrazu – někomu vyhovují, někomu ne. Celkově to ale dává dohromady komedii, která je sledovatelná, zasmějete se při ní… ale druhý den si nebudete pamatovat, o co v ní šlo.
  • vtipy
  • Peter Stormare
  • pilot
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
hanee

hanee

Po prvním díle to vypadalo jako nová zajímavá komedie, po třech dílech je to spíš pořád stejné a občas vtipy...
před 6 roky
D.D.

D.D.

Zatiaľ som videla iba pilot a pre mňa to vyzerá niečo krátke a vtipné na odreagovanie ak človek nemá veľa...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. První díl byl super, pak se to ale rychle dostalo do klasického komediálního průměru. Myslím, že...
před 3 roky
Další články k tématu