13. 1. 2018

Novinka pod lupou: Love, Lies and Records (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Love, Lies and Records
Žánr Drama
Stanice BBC One
Premiéra 16. 11. 2017
Vysílání čtvrtek 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Kate dostane vysněné povýšení v práci, kde kontroluje legitimitu manželských svazků u přistěhovalců. Nicméně poté se jí jen těžko zvládají nekonečné povinnosti, které plynou z toho, že je moderní pracující matka. Její dcera skrývá podezřelé SMS zprávy, její syn jí nesnáší, protože mu koupila špatné tepláky, a její nevlastní syn se k nim neohlášeně nastěhuje.

Kate se snaží udržet pohromadě osobní život, práci i vztahy, nicméně věci se ještě zkomplikují, když jí závistivá kolegyně vyhrožuje, že odhalí hrdinčino temné tajemství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

BBC dramata mám většinou ráda, ale Love, Lies and Records nedokázal upoutat mou pozornost. Nevím, jestli stanice umí prostě jen kriminálky nebo jak to je, ale tento seriál se mou (a pravděpodobně ani vaší) novou závislostí nestane.

Jde o průměrný kousek, který má světlé chvilky, ve výsledku ale ničím nevyčnívá z davu. Pět minut poté, co skončíte se sledováním, už ani nevíte, o čem to vlastně bylo. Téma nemusí sednout každému, příběh se odehrává v kanceláři, která má za úkol kontrolovat legitimitu manželství přistěhovalců, kteří mnohdy jdou pouze po stálém občanství. To by nebylo zase tak špatné, spíše mi nevyhovovalo, jak moc osobně si hrdinka své „klienty“ připouští k tělu.

Bohužel, i na mě je to tak přecitlivělé, že se na to nedá dívat. A to říká někdo, kdo si libuje v soap operách. Tady teče ten cukřík z každé scény, ať už jde o jednotlivé případy, hrdinčino citové zapojení, její vlastní rodinu a podobně. Nechybí ani intriky, za jaké by se žádná telenovela nemusela stydět, ať už jde o hrdinčinu aféru nebo zkaženou a závistivou kolegyni, která o aféře ví a vyhrožuje jí, že to na ní všechno práskne. No a abych nezapomněla, musíme být i korektní, takže tu máme mladého pracovníka, který začíná svůj přechod do ženského těla. A to ani nemluvím o tom, že je tady smrtelně nemocná žena, která porodila své dítě a do pár dnů umřela, ale ještě pár hodin předtím se stihla vdát za muže svých snů, který je teď naprosto zdevastovaný.

Neříkám, že jednotlivé příběhy nejsou zajímavé, to rozhodně ne. Jen když je všechny naplácnete do jednoho seriálu, máte z toho cukrkandlovou slátaninu, ze které se vám zalepí mozek. A když k tomu přimícháte ne zrovna sympatické herecké obsazení, výsledek je velmi rozpačitý. Nevím, jestli někdo z vás bude ochotný s tímto pilotem nebo celým seriálem vydržet a přesvědčit se na vlastní kůži, jak to celé vypadá.
  • jednotlivé dějové linky
  • bohužel jsou všechny spojeny v jeden seriál, ze kterého je cukrkandlová bomba
  • nesympatičtí herci
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
zip

zip

Anotace zní dobře, přece jen tomu šanci dám.
před 6 roky
Další články k tématu