18. 6. 2018

Novinka pod lupou: Dietland (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Dietland
Žánr Drama / Komedie
Stanice AMC
Premiéra 4. 6. 2018
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 83 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Plum Kettle píše pro jeden z nejúspěšnějších módních časopisů v New Yorku – odpovídá na dopisy, které přichází pro šéfredaktorku Kitty. I přes to, že pracuje v módním průmyslu, však hrdinka bojuje s vlastním obrazem a vydá se na velmi komplikovanou cestu k akceptování sebe sama. Ve stejné době městem otřásají zprávy o mizení a násilných smrtích mužů, kteří byli obviněni ze sexuálního obtěžování a napadení.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Téma, téma, téma. To je přesně pro mě. Jak se z ošklivého káčátka stane krásná labuť, a to se ani nemusí měnit zvenku, ale stačí se změnit v nitru. Už po zhlédnutí pilotu předpovídám, že Dietland bude další ze seriálů, které válcují Emmy a Glóby ve všech kategoriích. S tím výkonem, jaký předvádí Julianna Margulies, už by si měla dělat doma místo na poličce, aby se jí tam ty všechny sošky vůbec vešly. Tohle bude u kritiků hit, to vám povídám.

U diváků? To už bude asi komplikovanější. Téma je podle mě perfektní, ale možná až moc jednoduché. Nejsem si jistá, jestli diváky po několika epizodách neomrzí. Každopádně se mi moc líbí, že seriál má i odlehčenější momenty. Není jich tolik, abych ho mohla považovat za druhou Ugly Betty, což je škoda. I tak ale se mému oblíbenci podobá v tolika ohledech, že si myslím, že bych si ho mohla zamilovat, když se naplno ponořím do maratonu. Nebojte se ale, není to žádná soapka, pokud by vás tohle odradilo, tak si s klidem pilot pusťte. Přece jen je to kabelovka AMC, která soapky nedělá. Zatím.

Je tu ale něco, co mi k seriálu neladí. Ta zvláštní kombinace módního prostředí plného luxusu a elegance a v kontrastu s tím zločin, zabíjení… Má to určité kouzlo a jsem zvědavá, jak se oba světy propojí (Kdo je Jennifer?), ale prozatím mi přijde, že to v pilotu drhne.

I tak to ale naplno vynahrazuje perfektní herecké obsazení, které odvádí životní výkony. Už jen z toho důvodu by měli minimálně pilot vyzkoušet všichni, kteří už mají dost nekonečných rodinných sitcomů a stále dokola se opakujících kriminálek. Téma je něco jiného, ne úplně nového, ale rozhodně se nevidí každou sezónu. Seriál se nebojí být drsnější a nabízí zajímavou záhadu, která z něj dělá serializovanější kousek ideální nejen pro každotýdenní sledování, ale i pro maratony.
  • herecké výkony
  • prostředí módního průmyslu
  • téma
  • serializovanější záhada
  • propojení módy a zločinu drhne
  • málo odlehčených momentů
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Nira

Nira

Před časem mi byla doporučena kniha a nějak jsem si na ni nenašla čas, takže jsem info o natáčení...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Tak jsem dokoukala celou sérii a byla bych radši, kdybych to nikdy neviděla. Tohle mi teda nesedlo.
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a velké zklamání. Prostřední část série se mi líbila docela dost, říkala jsem si, že ta nízká...
před 3 roky
Další články k tématu