8. 1. 2018

Novinka pod lupou: Sunshine (SBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sunshine
Žánr Drama / Sportovní / Krimi
Stanice SBS (Austrálie)
Premiéra 18. 10. 2017
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jacob Garang je mladý talentovaný basketbalista, který je jen krůček od stipendia. Jeho tým ale nedosahuje dostačujících standardů, hrdina se proto rozhodne obejít velení a vybere si vlastního trenéra, který by měl výsledky týmu vylepšit. Jeho volba padne na Eddieho Grattana, místního obchodníka, který kdysi hrával za vysokoškolský tým. I přes své instinkty se Eddie rozhodne Jacobovu nabídku přijmout a trénovat Sunshine Kings. Jacob se ale nemůže plně soustředit na trénink, protože se dostane doprostřed policejního vyšetřování ohledně napadení a následných vážných zranění zámožné mladé dívky.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Australská dramata mám ráda, proto jsem byla zvědavá, co Sunshine přinese. Je to jeden ze seriálů, o kterých neslyšíte, dokud nemají po premiéře. Upřímně ale ani moc nevím, co si mám o pilotu myslet. Představí se nám hromada postav, které rozjíždí hromadu vlastních dějových linek. Stačí chvilka a jste v tom zamotaní jako v pavučině a ani do konce epizody z toho všeho nebudete příliš moudří.

Mix žánrů seriálu také příliš neprospívá. Podle fotek to skoro vypadá na sportovní seriál, ale basketbal je zde hodně upozaděn. Tak nějak ale nedokážu vyzdvihnout, co je vlastně v centru dění. Možná kriminální linka? Nebo čisté drama s prvky krimi a sportu? Možná tak. Každopádně se míchá páté přes deváté a na konci jste více zmatení než na začátku sledování. Možná je to rafinovaný způsob, jak se tvůrci ujistí, abyste koukli i na další epizody. Protože po prvním díle seriál zůstává jako jeden velký otazník.

Herecké obsazení je průměrné. Nikdo nevyčnívá z davu, dokonce ani pro mě jediná známá tvář, herec Anthony LaPaglia. Vlastně tam ještě hraje Rose z Dva a půl chlapa, ale totálně nezajímavou a hlavně nesympatickou právničku. Postavy jsou ploché, je jich zbytečně hodně a i s rizikem, že budu znít nekorektně, musím říct, že někteří vypadají stejně, takže jsem byla ještě víc zmatená. Jeden chce být profi hráčem, druhý je pod hledáčkem policie kvůli krádeži auta a napadení nějaké dívky… jsou dva, že jo? Není to jeden a ten samý? Jsem zmatená.

Provedení také nestojí za zmínku. Na seriálu není ani po technické stránce vůbec nic, kvůli čemu by se vám měl dostat do hledáčku. Průměr ve všech ohledech. Pilot mi stačil, dál koukat nebudu, i když je to pouze minisérie.
  • průměr ve všech ohledech
  • mnoho dějových linek
  • nezábavné obsazení
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu