28. 8. 2018

Novinka pod lupou: Dead Lucky (SBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Dead Lucky
Žánr Drama / Krimi
Stanice SBS (Austrálie)
Premiéra 25. 7. 2018
Vysílání středa, 21:30
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V Sydney se objeví ozbrojený lupič s vražednou historií. Seržantka Gibbsová je pod velkým tlakem. Za pomoci svého partnera, seržanta ve výcviku Charlieho Funga, musí začít závod s časem a chytit lupiče dřív, než ve městě rozpoutá smrtelné peklo.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Australskou tvorbu mám ráda. Rachel Griffiths jsem viděla už v několika seriálových rolích a vesměs ji dokážu vystát. Ale tato kombinace jí a kriminálky mi úplně nesedla. Nevím, čím to může být, protože i krimi žánr patří mezi mé oblíbené. Asi budu vinit scénář, který prostě není na tak vysoké úrovni, aby si seriál dokázal udržet mou pozornost.

Na druhou stranu se mi líbí, že jde o serializované drama, takže nás tvůrci drží v napětí. Pořád to není dost na to, abych se vrátila i ke druhému dílu, ale kousek mého já by chtěl vědět, jak to celé nakonec dopadne. Ale celkově mi tempo přišlo dost pomalé, příběh se vlekl a stopáž 54 minut tomu všemu taky příliš neprospěla.

Postavy jsou průměrné, nikdo nevyčnívá a po pěti minutách po odsledování už si na seriál ani nevzpomenete.

Fanoušci krimi žánru by Dead Lucky teoreticky mohli zkusit – třeba zrovna vám padne tento styl do noty, je to trošku něco jiného než běžné kriminálky typu CSI. Na druhou stranu si myslím, že mnoho lidí neocení pohled do hrdinčina osobního života, ani její psychologické trápení. Přece jen upřednostňuju postavu, která je spíš drsňačka, než takovou, která se jen přetvařuje, ve skutečnosti je to ale troska, která neví, co s vlastním životem.
  • serializovaný příběh
  • slabá hlavní hrdinka
  • nic k zapamatování
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Já jsem teda dost odpůrce neCBS nebo neCASTLE stylu kriminálek, ale tady tohle bylo velice zajímavé všechny...
před 5 roky
Další články k tématu