1. 6. 2018

Novinka pod lupou: Reverie (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Reverie
Žánr: Drama / Thriller
Stanice: NBC
Premiéra: 30. 5. 2018
Vysílání: středa ve 22:00
Délka pilotu: 42 minut
Předskokan: American Ninja Warrior
Konkurence: Code Black (CBS)
Tipovačka: Všichni kromě Optimistů věří ve zrušení seriálu. S většinou souhlasí i lid s převahou 55 % tipujících.

Kdo?

Tvůrce: Mickey Fisher
Herci: Sarah Shahi, Dennis Haysbert, Jessica Lu, Sendhil Ramamurthy, Kathryn Morris

Ve zkratce

Mara Kintová je bývalá vyjednávačka o rukojmích a expertka na lidské chování. Hrdinka se po hrůzostrašné osobní tragédii stane vysokoškolskou profesorkou. Jednoho dne je požádána o pomoc k záchraně obyčejných lidí, kteří ztratili sebe sama ve vysoce pokročilém programu virtuální reality, kde doslova můžete žít své sny. Mara při práci zjistí, že záchranou ostatních může najít způsob, jak zachránit sebe samotnou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Reverie je jeden ze seriálů, který zní na papíře hodně zajímavě a vyjímá se v nabídce plné vesměs detektivních a lékařských seriálů. Obsazení je dalším zajímavých aspektem, jelikož se skládá ze spousty známých tváří. Za sebe musím ale říct, že jsem od pilotu čekala víc.

Líbí se mi, že nám program Reverie představují prostřednictvím hlavní hrdinky. Společně s diváky se dozvídá, co je Reverie zač, k čemu slouží, jak funguje a jaké má delší pobyt následky. Mara si Reverie vyzkouší na vlastní kůži a úplnou náhodou se zde dokáže adaptovat rychleji než kdokoliv jiný. Tím však klišé pouze začínají. Nebyl by to kompletní seriál, kdyby s sebou Mara navláčela břemeno rodinné tragédie, které už nechybí snad v žádném dramatu. A není v tom sama. Je nastíněno, že i programátorka Reverie si nejspíš prošla něčím podobným.

Samotný děj byl vcelku předvídatelný, ničím nepřekvapil a nešokoval. Koukat se na to dalo, ale počítejte s tím, že půjde spíš o oddychovku, nic návykového. V mém případě nepomohla vyšší očekávání, díky kterým jsem spíše zklamaná, ale dalším dílům šanci dám. Stejně nepočítám, že by se seriál dočkal další série. Celkově to vidím na 65 %, zaokrouhlím nahoru.
  • originálnější nápad
  • obsazení
  • uvedení do děje
  • klišé (nejen) s tragédií
  • epizodní zápletky
  • něco tomu chybí
70 %
Mé hodnocení
gabik.029

Tak tohle jsem nečekala. Ani nevím, jestli jsem viděla trailer, možná byl k dispozici až později, než když jsme trailery hodnotili, takže už jsem ani nekoukala. Proto mě hodně překvapilo, o čem seriál vlastně je. Čekala jsem další obyčejnou kriminálku se sympatickou hlavní hrdinkou, ale dočkala jsem se něčeho mnohem zábavnějšího.

Samotný koncept seriálu mě opravdu zaujal. Nebudu řešit to, jak je to možné/nemožné, reálné/nereálné, technikálie mě vcelku ani nezajímají. Když si sednete, vypnete starosti běžného dne a užíváte si sledování, budete odcházet maximálně spokojeni. Seriál má akci, emoce, napětí, šťávu i trošku té záhady – podle mě mu nechybí snad téměř nic.

Jistě, dalo by se sem tam něco vylepšit, efekty ohně mi přišly docela umělé a podobně. Ale to jsou všechno jen detaily, které jsem ochotna odpustit, protože výsledný dojem je hodně pozitivní. Pilot udělal přesně to, co bylo jeho úkolem – seznámil nás s postavami i příběhem a dokázal nalákat na další sledování.

Jsem zvědavá, jestli bude důraz kladen spíše na epizodní formát (zatím to tak vypadá), nebo jestli se stále více bude do popředí dostávat serializovanější dějová linka okolo hlavní hrdinky. Ten konec epizody jsem úplně nepochopila, ale jsem hodně zvědavá, co se z toho vyklube.

Za mě velké překvapení, jsem opravdu potěšená z toho, jakým směrem se seriál vydal. Takové téma jsem nečekala, rozhodně je to ale lepší než nějaká klasická kriminálka.
  • hlavní postavy
  • zábavný příběh
  • vyvážení emocí, napětí, akce, záhad
  • nedokonalé efekty
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Reverie? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
andromache

andromache

Kdo by to byl řekl, že tu má Sarah tolik obdivovatelů a obdivovatelek :D (teda ne že bych se divila,...
před 5 roky
IrmaVep

IrmaVep

:D Tak to já myslim, že je to pořád málo!
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Čekala jsem to lepší. Téma se mi líbilo, ale samotné zpracování mohlo být výrazně lepší. Ve...
před 3 roky
Další články k tématu