31. 3. 2018

Novinka pod lupou: The Detail (CTV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Detail
Žánr: Drama / Krimi
Stanice: CTV
Premiéra: 25. 3. 2018
Vysílání: neděle ve 21:00
Délka pilotu: 42 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Adam Pettle, Ley Lukins
Herci: Shenae Grimes-Beech, Wendy Crewson, Angela Griffin

Ve zkratce

Detektivní drama sleduje příběhy tří neskutečně talentovaných žen, jež se snaží řešit případy vražd a zároveň navigovat své osobní životy tím správným směrem.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na The Detail jsem se těšila už od jeho objednávky, jelikož jsem byla nadšená z obsazení a tvůrčího týmu, který se k seriálu upsal. Jedná se totiž o další kanadský seriál a velkou část seriálu tvoří umělci z Rookie Blue a Saving Hope, ať už před kamerou nebo za ní. Po této stránce jsem zklamaná rozhodně nebyla, protože to budí familiární dojem, díky kterému jsem zapomínala, že vlastně koukám na pilot seriálu, který jsem nikdy předtím neviděla.

Když to ale vezmu objektivně, jedná se o obyčejnou detektivku, kterých je v dnešní seriálové nabídce v televizi spoustu. Tvůrci však učinili chytré rozhodnutí a zasadili do seriálu pouze pár hlavních postav, které tím pádem mají více prostoru, a já jsem měla po zhlédnutí pilotu pocit, že je znám mnohem více než postavy z jiných pilotů. Vyvážena byla také bilance mezi jejich osobními a pracovními životy, přičemž osobní život jedné z hlavních hrdinek se prolínal s případem.

Ten byl sám o sobě také průměrný, ale líbilo se mi zpracování jeho vyšetřování. Byli v něm celkově tři hlavní podezřelí, ale synovce jsem vyloučila hned. Zbýval tedy manžel oběti a manželova milenka, kteří měli oba silný motiv. Nebudu prozrazovat, který z nich to udělal, ale scéna z doznání pro mě byla nejlepší z celého pilotu. Už mám za sebou hromadu kriminálních a detektivních seriálů, ve kterých se doznání dočkáme často na konci dílu a pachatelé se prakticky hned přiznají. Tady trval výslech šest minut (což je na jednu scénu z 42 minutového seriálu poměrně hodně) a já si užívala každou z nich.

Celkově jsem tedy s pilotem spokojená a rozhodně budu ve sledování seriálu pokračovat i nadále. Chyběl mi tam ale humor, většina seriálů sype na odlehčení aspoň nějaké vtipné hlášky, ale tady jsem se nedočkala.
  • známá jména před i za kamerou
  • bilance mezi postavami a jejich životy
  • scéna s doznáním
  • další detektivní seriál
  • epizodní zápletky
  • chybí humor
70 %
Mé hodnocení
gabik.029

Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, že hlavní hrdinka je Annie z 90210! Ono tomu ani moc nepomohlo SerialZone, kde má herečka dva profily, protože teď je očividně vdaná. Ale nevadí, nakonec jsem se dopracovala výsledku. Každopádně jde o kanadský seriál a já zjišťuju, že už je dokážu docela dobře rozeznat. Hned od první scény, abych byla upřímná. Protože tyto kanadské seriály dávají twist klasickým žánrům, dělají je lehce CWčkovské, ale ne do té míry, aby to vadilo, jen lehce, aby zvýšily míru zábavnosti.

To zde platí naprosto dokonale. Hlavní hrdinka je výborná ve své práci, ale má naprosto naprd osobní život. Líbí se mi, že není vyobrazená jako dokonalá klaďačka, ale má své slabiny, hned je taková lidštější a člověk (já) si ji snáz oblíbí, protože se s ní dokáže dost dobře ztotožnit. Ostatní postavy už jsou zábavné méně, ale není zde nikdo, kdo by mi nepadl do noty, takže spokojenost.

Co se týče samotného případu, nebylo na něm nic extra. Pro milovníky kriminálek jde ale o solidní záležitost, můžete hádat, kdo je vrah, a na rozuzlení se přijde dobrým a zábavným způsobem. Jediné, co mě mrzí, je ryzí epizodičnost. Jistě, u kriminálek to nejméně vadí, ale už jsem psala u nedávného krimi pilotu, že nějaký hlavní zloduch táhnoucí se přes více epizod dodává těmto typům seriálu tu správnou šťávu. To zde chybí, ale zase si to vynahrazujeme zábavností hlavní hrdinky v osobním životě.

Jsem spokojená, určitě budu koukat dál. Doufám, že v Kanadě se seriálová tvorba nebude rychle vyvíjet směrem k modernímu americkému stylu, který začíná být pro běžného diváka až moc náročný a vážný. Protože myslím, že spousta z nás i nadále uvítá nenáročné oddychovky, které těží především ze své zábavnosti a sympatických postav.
  • hlavní hrdinka i ostatní postavy
  • příjemná atmosféra
  • vysoká míra zábavnosti
  • 100% epizodičnost
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu The Detail? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nira

Nira

Zkusím, až bude chvilka, díky za Lupu :-)
před 6 roky
ragelly

ragelly

Celkem nuda, taková průměrná kriminálka s průměrnými případy, která ničím nezaujme. Nejlepší byl...
před 3 roky
Další články k tématu