20. 1. 2018

Novinka pod lupou: Oteckovia (Markíza)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Oteckovia
Žánr Komedie / Rodinný
Stanice Markíza
Premiéra 1. 1. 2018
Vysílání od pondělí do pátku 17:55
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jde o rodinný seriál ze života čtyř mladých mužů – otců, kteří zápasí s rolí rodiče každý po svém. Nechybí jim zodpovědnost a snaha najít si stabilní místo ve světě matek, což přináší množství úsměvných situací. Jejich život odráží reální situace, s nimiž se otcové běžně setkávají. Čelí nečekaným výzvám rodičovství a každý z nich má při snaze o výchovu svých dětí světlejší chvilky, ale i přešlapy.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pokud se vám líbily loňské Prázdniny, zamilujete si i Oteckovia. Pokud jste tamtu novinku nemohli vystát, ani nezkoušejte tohle. Je to totiž to samé v bledě modrém, jen tátové nemusí jet s dětmi na dovolenou, protože si s nimi spoustu zábavy užijí i doma. Každopádně pro mě byly Prázdniny velkým překvapením a i když jsem netušila, do čeho s Oteckovia jdu, hned v prvních minutách sledování mi bylo jasné, že se budu bavit od začátku do konce.

Seriál je plný momentů ze života. Jasně, přikresluje, vyhrocuje, dramatizuje to mnohem víc, ve skutečnosti asi takové napjaté vztahy a tvrdohlavost lidí nebude tak viditelná. Každý máme názory na ostatní lidi, ale v rámci slušnosti, zvlášť pokud to jsou sousedé, se je snažíme alespoň trošku upozadit a zajistit svým rodinám pohodové bydlení. Nebo pokud má žena naplánovaný porod, tak se to nebudu snažit skrývat a usilovně přemýšlet, jak to skloubit s dětskou besídkou, ale oběma stranám řeknu, jak se věci mají, a dohodnu se na nějakém rozumném řešení, no ne?

Jinak ale musím chválit. Vtipů jsem zde našla požehnaně, při sledování jsem se smála nahlas. I když jsem se opět jednou přesvědčila o tom, proč sama děti nemám a nehodlám mít. Možná je seriál vykresluje až moc do extrémů, aby byla sranda, na druhou stranu kolikrát když jdete po ulici nebo jedete vlakem, vidíte úplně stejné chování u rodinek, které máte ve své blízkosti, takže to možná zas tak mimo mísu nebude. Ale tak jo, on vlastně ten seriál není úplně o dětech, spíš se soustředí na ty táty, což je dobře. Všichni herci jsou vybráni skvěle a role jim padnou na tělo. Každý z nich je jiný a jejich vzájemné dialogy stojí za to.

Stejně jako Prázdniny, i tohle je jeden z mála československých seriálů, u kterých hodlám pokračovat ve sledování. Jen čekat na maraton bude asi trošku síla, když se nová epizoda vysílá 5× týdně. Uvidíme, jak dlouho seriál na obrazovkách vydrží.
  • vtipné momenty
  • smála jsem se nahlas
  • sympatické postavy
  • pohodová atmosféra
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Znělka nevypadá tak strašně. Bohužel to je to poslední, co na tomhle seriálu nevypadá strašně. Podle popisku se má jednat o komedii, zřejmě pokus o sitcom (což je jediné logické vysvětlení, proč se postavy chovají tak retardovaně), ale bohužel absurdních situací tu je mnohem více než humoru.Možná někomu připadají k popukání tři chlapi v kostýmech zeleniny, jak se perou na dětské besídce, nebo matka sprintující od chlapa, kterého 5 let neviděla, tudíž ho vůbec nezná, ale dítě u něj nechá. Úplně normální nechávat děti u neznámých lidí. Pak už je asi úplně normální chlapík, který parkuje přes noc kabriolet se staženou střechou na ulici. To je možná nejspíš jen v Saudské Arábii, na Slovensku nejspíš jen v případě, že má rád pojízdné bazény. Podobných divných a nevysvětlitelných momentů je celý pilot plný. Například jak se pánové, kteří před deseti minutami nevěděli, že se účastní dětského vystoupení, naučili text a secvičili taneček? U normálních sitcomů je to omluvitelné tím, že to slouží k vygradování nějakého vtipu. Bohužel tady na vtipy někdo zapomněl. A tak největším tahákem zůstává jen ta znělka.

  • znělka
  • splnil jsem si tím položku do výzvy
  • nelogické chování postav
  • nelogické zvraty v ději
  • nepříjemné postavy
20 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
ShedStories

ShedStories

Prvé čo mi napadlo, keď som videl upútavku: ,,Harry Potter je otec!?" :D
před 6 roky
Fruiko

Fruiko

A to až sepíšu názor na Duša, tak to bude teprve kacířský názor. Troufnu si tvrdit, že je lepší jak...
před 6 roky
Lollie

Lollie

U mňa to bola až druhá myšlienka, hneď ako povedal prvú vetu a mne sa zjavil pred očami Harry :D
před 6 roky
Další články k tématu