12. 2. 2018

Novinka pod lupou: Underbelly Files: Chopper (Nine)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Underbelly Files: Chopper
Žánr Drama / Krimi / Minisérie
Stanice Nine
Premiéra 11. 2. 2018
Vysílání 11. a 12. 2. 2018
Délka pilotu 66 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Slavný australský kriminální seriál Underbelly se v roce 2018 dočkal pokračování ve formě minisérie Underbelly Files: Chopper. Dvoudílná série převypráví skutečný příběh australského kriminálníka a spisovatele Marka Choppera Reada, který je známý jako zloděj, který neokrádal běžné lidi, ale zaměřil se na okrádání zlodějů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pilot celého seriálu jsme tu měli před několika týdny v SLDH. Musím říct, že při sledování Choppera mi přišlo, že vidím jeho přesnou kopii. Na druhou stranu nevím, čím to je, ale tento díl mi přišel snesitelnější. Což je zvláštní, protože byl opravdu dlouhý, 66 minut je na mě hodně.

Možná je to samotným konceptem, kdy tato nová (mini)série není rozdělena na 8 nebo 10 částí, ale pouze na dva díly. Celý příběh proto plyne svižněji, odehrává se ze více významných věcí a je zde málo hluchých míst, protože na ně prostě a jednoduše není místo. Mnohé seriály by se mohly učit, někdy opravdu není prospěšné, když je jeden příběh natažený na příliš mnoho dílů, dva dokážou příběh odvyprávět ještě lépe.

Chválím herecké obsazení. Samozřejmě hlavní pozornost jde na hlavního představitele Choppera. Ze začátku jsem měla pochybnosti, protože příběh začal stand up vystoupením hrdiny. Pak ale začala povedená montáž současnosti a flashbacků / představ hlavního hrdiny (vlastně nevím, jestli to bylo jedno, nebo druhé, nebo na střídačku) a viděli jsme spoustu akce, násilí, krve… a spoustu hlášek. Hrdina má vždycky odpověď v rukávu a místy mi svým šíleným chováním trošku připomínal Nicka Saxe z Happyho.

Přesto mě tento díl nepřesvědčil o tom, že bych měla dát šanci i dalším sériím Underbelly. Vlastně ani nebudu dokoukávat tento druhý díl, protože mě epizoda nedokázala na další sledování nalákat. Je to pro mě ten typ dílu, který odsledujete od začátku do konce bez sebemenších problémů, ale už vůbec nemáte potřebu pustit si pokračování.
  • hlavní hrdina a jeho představitel
  • minisérie
  • solidní tempo
  • drsná akce
  • pro mě mu chybí charizma
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

O tom, že bude pokračování Underbelly jsem se dozvěděl teprve nedávno, ještě jsem se k tomu nedostal,...
před 6 roky
Další články k tématu