4. 10. 2017

Novinka pod lupou: Ghosted (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ghosted
Žánr Komedie / Sci-Fi
Stanice Fox
Premiéra 1. 10. 2017 (pilot dostupný od 22. září)
Vysílání neděle ve 20:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan The Simpsons
Konkurence Wisdom of the Crowd (CBS)
Tipovačka ?

O čem to je?

Dva polární protiklady jsou naverbováni, aby vyšetřovali nadpřirozené fenomény v Los Angeles. Cynický skeptik a geniální „skutečný věřící“ ve vše paranormální objeví velkou záhadu, která by mohla ohrozit existenci celé lidské rasy.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Čím víc se pilot blížil, tím méně jsem na něj byla zvědavá. Trailer úplně nenadchnul, ale šla jsem do pilotu s otevřenou myslí. Ve výsledku jsem spokojená, dobře se na to koukalo a pilot dokázal navnadit na další sledování. Když jsem na to koukala, jako první se mi dral do hlavy Reaper. Je to hodně podobné, celá atmosféra, styl vtipů a tak dále, a jako bonus to má jen 20 minut, takže nás nečeká žádné zbytečné natahování.

Ústřední dvojice k sobě pasuje, každý je tak jiný, že jim to spolu skvěle klape. Taky se mi líbí, že nejsou oba stejní svými názory a myšlenkami, protože jejich „hádky“ a diskuze jsou tím pádem správně okořeněné. Jen doufám, že jim ta pozitivní energie vydrží déle, protože to je jeden ze základních pilířů, na kterých celý seriál stojí.

Nejlepší podle mého byl cliffhanger na konci. To, že u té organizace zůstanou, bylo asi jasné každému od začátku, ale ty zavřené osoby s tou jednou známou osobou (nechci moc spoilerovat) přinesli docela solidní směr, kudy se může hlavní dějová linka ubírat. Sice si myslím, že se seriál bude převážně soustředit na epizodní příběhy, ale to, že nenalezli agenta a pak se do mixu dostala i ta zmíněná osoba, celému příběhu dávají velmi se hodící serializovaný nádech.

Nemyslím si, že jde o komedii, u které byste se nutně museli válet smíchy po zemi. Je to spíš odlehčené sci-fi, u kterého se máte uvolnit a přistihnout se, že se celou dobu lehce přiblble usmíváte a sledování si vážně užíváte. Myslím, že se to Ghosted dobře daří, takže plní svou misi.

Budu koukat dál? V budoucnu maratonem rozhodně.
  • rozhovory hrdinů
  • cliffhanger na konci
  • prvky serializovaného děje
  • nevšední téma pro komedii
  • více vtipů by neuškodilo
80 %
Mé hodnocení
ragelly

U tohohle mi bylo upřímně opravdu líto, že naše videa nemají USB port. Nebo že si pilot Ghosted nemůžu nějak přesunout na kazetu. Sakra, měla jsem použít aspoň DVD přehrávač, to už je dneska taky slušné retro!

Tenhle seriál mě lákal už docela dlouho, špatně ani nevypadalo informace z Comic-Conu, se kterými jsem nějaký ten čas kvůli článku strávila. Ale i tak pro mě bylo překvapením, co se ze seriálu nakonec vyvrbilo. Jak už jsem psala na začátku, je to prostě megaretro. Což není nic špatného, není to nic divného, takový je prostě charakter seriálu. A tomu odpovídá celkový „feeling“ seriálu a hlavně hudba. Jako někdo, kdo na hudbě (mimo jiné této a podobné) vyrůstal, jsem z toho měla trapně velkou radost.

Co se týče hlavních postav, tady nemám výhrady. Jak jsem si předem myslela že tohle by mohlo fungovat, protože bláznivé protiklady se přitahují, skutečnost („skutečnost“) mě mile překvapila, že nejde jen o divná individua, která tu jsou proto, aby byla divná a tím dobře pobavila diváka, ale za tou vtipnou slupkou se skrývají i nějaké ty schopnosti a „hloubka“, jak se tak říká.

Takže je to komedie, trochu sci-fi, trochu krimi… A samozřejmě si seriál najde chvilky i na rádoby dojemné chvilky. Kdyby místo nich ještě trochu přidal na té komedii a krimi, bylo by to lepší. Ale i tak myslím, že se můj pesimismus nemýlí a půjde o jednu z nejlepších letošních komedií. Kterou zruší tak příští týden.
  • charakter
  • hlavní dvojka
  • seriálu se nevyhýbají běžné neduhy komedií
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Ghosted je jeden ze seriálů na které jsem se v letošním roce těšil. A to nejen kvůli obsazení, ale hlavně protože trailer mě bavil. Hodně jsem si přál, aby se to podařilo, protože dobrých komedií je vždy nedostatek.

A naštěstí to dopadlo dobře, možná až nad očekávání. Jak už jsem zmínil, tak obsazení je perfektní. Adam Scott (Parks & Rec) a Craig Robinson (The Office) jsou skvělá dvojka a na své role se perfektně hodí. Naopak účast Ally Walker mi nesedí, ale to je jen jedna drobná vráska.

Důležitější je, že to je vtipné. Už ten úvod, kdy herci mluví před začátkem seriálu, byl super. Ale celý díl jsem se bavil opravdu dobře a vtípek s fitbitem to zabil. Vážně se musím ptát, kdy bude další díl, protože se ho nemůžu dočkat. Ale bojím se, že publikum nebude sdílet mé nadšení a seriál nakonec zruší.
  • obsazení
  • Adam Scott a Craig Robinson mají skvělou chemii
  • vtípky, nejvíc pobavil fitbit
  • Kdy bude další díl?
  • Ally Walker
  • bojím se, že to zruší
80 %
Mé hodnocení
Pajky

Craig Robinson. Adam Scott. Jeden seriál. Na tohle jsem se vážně těšil, protože koncept zněl dostatečně šíleně a herecké osazenstvo velmi lákavě, takže Ghosted vypadal skvěle. Jenže možná jsem od toho čekal trochu moc.

Zatímco u některých pilotních dílů čas plyne nehorázně pomalu, Ghosted má velmi svižné tempo. To ale není kompliment, tenhle seriál šlápl na plyn možná až moc. Za těch 23 minut se toho událo hrozně moc, a zatímco v traileru to fungovalo, v rámci epizody bohužel ne. Horší než pro zápletku je to pro samotné postavy, které v důsledku toho působí nezajímavě a ploše. Annie je ajťačka, Barry je ten divnej bez přátel. Je to ukázáno hodně přímo, aniž by si z toho tvůrci byli schopní udělat srandu a vetřít tam pár vtipů. Což mě přivádí k hlavnímu problému.

Ghosted postrádá silnější humor. Zasmál jsem se, to jo, ale sotva párkrát. To je u komedie dost špatné, ale je to ještě znásobeno tím, že tvůrci měli ne jednu, ale hned dvě komediální zbraně. Robinson a Scott jsou hodně talentovaní herci, ale nemají s čím pracovat. Jedinou útěchou je, že díky jejich podání působí i ty horší vtípky snesitelněji. Ústřední duo má potenciál táhnout seriál kupředu, ale budou muset hodně zabrat, protože zbylá trojice hlavního ansámblu táhne Ghosted akorát dolů.

Suma sumárum, Ghosted má potenciál. Na rozdíl od spousty řadových komedií o úsměvné rodince nebo trapné partičce přátel má seriál širší možnosti, už jen díky elementu sci-fi. Robinson-Scott jsou skvělí a líbil se mi i původní soundtrack, ale bylo nasazeno až příliš závratné tempo, což seriálu škodí, a humor taky pokulhává. Mohlo to být lepší, ale Ghosted si druhou šanci zaslouží. Teď je otázka, jestli ji využije.
  • Craig Robinson a Adam Scott
  • koncept a jeho potenciál
  • z větší části i zápletka
  • slabší humor
  • bleskové tempo
  • zbytek hereckého ansámblu
60 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Abych pravdu řekl, tak jsem po traileru čekal mnohem víc. Chemie mezi hlavní dvojicí vůbec nefunguje a uvěřit otylému černochovi, že byl špičkovým detektivem, se mi vůbec nechce. Chová se totiž, jako by u policie nikdy nepracoval. Profesorovi jde věřit jeho chytrost víc, ale to už důvěryhodnost dvojice moc nezachrání.

Všechny fóry, co byly v traileru, vyšuměly do ztracena. Jediné, co bylo jakž takž zábavné, byla scéna, kdy se vydávali za opraváře kopírek. Takhle jsem si představoval, že to bude celou dobu. Víc jako Scooby-Doo a míň jako Akta X. Místo toho to směřuje spíš k dramatu než ke komedii.

Představovačka a motivace postav byla taky docela odfláklá, o některých lidech z týmu jsem si na konci, kdy se objeví všichni pohromadě, říkal, jestli vůbec v epizodě byli. Osobně mi to přijde jako šité horkou jehlou a můj původní záměr, že to bude letošní guilty pleasure, se asi nekoná. Na další díly mě to vůbec nenalákalo, a to ani přes závěrečný cliffhanger, za který to má alespoň nějaké plusové body.
  • cliffhanger, na to že to je komedie
  • námět, sic je to nedotažené
  • málo vtipů
  • ubohé efekty
  • málo peněz z toho křičí v každém záběru
40 %
Mé hodnocení
Fruiko

Vezměte si Krotitele duchů, Akta X, hoďte je do hrnce, přidejte trochu NCIS, špetku LethalWeapon, pořádně promíchejte a voilà, vyleze vám z toho Ghosted. Kombinace hned několika mých oblíbených seriálů a filmů, jimž se pilot nápadně podobá, zněla fakt fajn – ale jak fajn byla nakonec epizoda samotná?

Nechutnala mi tak, jak jsem očekával. A na vině je spousta na první pohled minoritních faktorů, kterým bych u klasických sitcomů ani pozornost nevěnoval – v tomto případě je jich ale tolik, že je jednoduše nemůžu vynechat. A ať už to či ono, musím zmínit humor. Tedy, nehumor. Za celý pilot jsem se ani jednou nepousmál, natož zasmál. Vtipy nefungují, hláškám chybí důraz a zapamatovatelnost a celkově to je takové pomalé, nesvižné.

Do toho se to celé snaží nějak udržet pohromadě hlavní duo, které se snaží být buddy dvojkou podobnou Smrtonosné zbrani nebo 21 Jump Street, ale chemie mezi nimi a vývoj jejich vztahu není příliš uvěřitelným tahem na bránu. Herci se sice snaží, ale pro nic. Do toho je scénář plný nelogičností (tajná vládní organizace, která má víceméně dva schopné členy), roztrhaného vyprávění a několika značně patetických a nevěrohodných frá­zí.

Na druhou stranu se mi líbí samotná mytologie seriálu a fakt, že je děj serializovaný, což bych dle popisu neočekával. Vedlejší linka s manželkou má také spousty potenciálu a retro hudba podobná zmiňovaným Ghostbusters místo trapnosti nečekaně funguje a zapadá. Pár pozitiv tedy najít dokážu, ale celkový zážitek z pilotu bych hodnotil spíš negativně – může za to hlavně scénář, který je překombinovaný a zároveň nudný, nezvládá práci s postavami a totálně zabíjí veškerý potenciální humor. Dál se dívat nepotřebuji.
  • nejede se podle mustru „case oftheweek“
  • stopáž
  • hudba
  • odfláknutý scénář
  • špatná chemie mezi hlavními postavami
  • strašně pomalu to ubíhá
40 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
carolos

carolos

Na Ghosted som sa veľmi tešil, ale z výsledku som až taký spokojný nebol. Možno ďalšie časti...
před 6 roky
marvio

marvio

Délka 22 minut, takže počkám až bude venku celá série a mrknu na to asi během Vánoc.
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. koukám, že po pilotu jsem byla nadšená, ale seriál jako celek mi přišel podprůměrný. Kouzlo se...
před 3 roky
Další články k tématu