Diskuze k článku Novinka pod lupou: Brave New World (Peacock)
avatar uživatele
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 7. 2020 / 12:58:24 (před 3 roky)
off

Další z několika pokusů o natočení skvělého dystopického románu A. Huxleyho (který byl mimochodem napsaný před druhou světovou válkou). Roztažení cca 200 stran útlé knížky do 9 dílů dopadlo podle očekávání - čtenáře a milovníka předlohy musí poněkud otrávit, zejména proto, že to nejpodstatnější z Huxleyho románu - poselství - se kamsi vytrácí. Pokud hledáte zábavu, tak proč ne, pokud ale očekáváte dílo na úrovni předlohy, tak budete zklamáni.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
avatar uživatele
Arkantos
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
20. 7. 2020 / 17:06:11 (před 3 roky)
off

Už len kvôli Hannah John-Kamen tomu dám šancu. Tu herečku mám veľmi rád.

avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
10. 1. 2021 / 13:29:45 (před 3 roky)
off

Dokoukáno. Za mě lehký nadprůměr, nic, u čeho by mě zrušení po první sérii nějak extra mrzelo. Jasně, potenciál pro pokračování tu byl, ale první řada mě nezaujala až natolik, že bych bez dalších dílů nemohla žít. Předlohu neznám, takže nemůžu srovnávat, ale četla jsem, že se tvůrci s adaptací odchýlili trošku jinam, a to včetně konce. Herecké obsazení neurazilo, i když na Johna jsem si nezvykla za celou dobu. Ale myslím, že to nebylo až tak kvůli herci, ale spíš postavě jako takové, která mi prostě nesedla. Lenina a Bernard byli super, i když všichni se tam občas chovali dost zvláštně :)

Závěr:
Otevřená dvířka pro pokračování. Ypsiloni se vzbouří, zničí zásobnu drog a vydají se na vražedné tažení, kterému John nedokáže zabránit. Bernard přesvědčí CJacka60, že Mustafa a Indra jsou jeho skuteční nepřátelé, kteří stojí za celým uspořádáním společnosti. Mustafa však CJacka60 požádá o pomoc. Ukáže mu deset zakladatelů Nového Londýna, kteří jsou ve stázi a připojení k počítači. Mustafa řekne, že aby došlo ke zničení Indry, musí zakladatelé zemřít, a CJack60 zabije Elliota, podle kterého byli Ypsiloni vytvoření. Indra si mezitím vezme Bernarda k sobě do systému, protože nechce být sama, ale jakmile Elliot zemře, Bernard se probouzí na útesu a vedle sebe má záhadnou zlatou skříňku. Spolu s Helm odlétají do Země divochů, kde skříňku předá Sheile a ona ihned pozná, co v ní je. Bernardovi se v oku zableskne zlatý implantát, což naznačuje, že v Zemi divochů kontaktuje Indru. Mustafa nabídne Lenině vedoucí pozici. Hrdinka z okna sleduje své nové území - moderní budovy a spoustu zeleně, podobné dřívějšímu Novému Londýnu. Vidíme Johna, jak žije zdánlivě idylický život s Leninou, ovšem brzy se ukáže, že Lenina je pouze projekce a John žije sám.