20. 4. 2024

Novinka pod lupou: Secuestro al vuelo 601 (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Secuestro al vuelo 601 (Únos letu 601)
Žánr drama, thriller, retro
Stanice Netflix
Premiéra 10. 4. 2024
Vysílání celá série k dispozici (6 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 50 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Christian Tappán, Marcela Benjumea

O čem to je?

Dva ozbrojení revolucionáři unesou let 601 a vyhrožují, že ho vyhodí do vzduchu, pokud kolumbijská vláda nepropustí 50 politických vězňů a nezaplatí jim vysoké výkupné v hotovosti.

Tváří v tvář odmítnutí politických vůdců vyjednávat učiní agresoři drastická rozhodnutí, která ohrozí bezpečnost rukojmích, zatímco letadlo letí bez cíle. Uprostřed hrozící hrůzy musí kapitán a dvě statečné letušky bojovat, aby se rukojmí bezpečně vrátili a přelstili únosce při vyjednávání s úřady.

Jedná se o dechberoucí thriller inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály 30. května 1973.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Měl bych se konečně naučit, že když je něco natočené podle skutečnosti, tak to automaticky neznamená záruku kvality. Ale alespoň jsem se dozvěděl zajímavost z historie, že existovala jakási zlatá éra únosů, kdy se letadla přepadávala jak na běžícím páse.

Prvních 20 minut pilotu mě absolutně nebavilo. Celé dění okolo problémů s dětmi a spěcháním na letadlo mi přišlo přehnané, nepřirozené a na sílu tlačené, postavy a jejich herecké výkony nezaujaly. Chvílemi jsem si říkal, jestli to má být fakt thriller nebo spíš (nepodařená) komedie.

Naštěstí pak dochází k samotnému únosu letadla, který byl sice také pěkně nezáživný, ale alespoň se začal konečně nějak budovat děj a hlavní hrdinka dokonce začala být i trochu sympatická.
Nicméně i nadále pilot zůstaval v dosti průměrných rovinách a dost mě překvapilo, že na zemi ten únos vlastně nikdo neřešil.

A nakonec ještě jedna výtka – na thriller to absolutně postrádá atmosféru. Naopak, tvůrci do toho šoupli retro hudbu, která se k ději vůbec, ale vůbec nehodí a mně to děj vyloženě rušilo.
Nicméně na úplný závěr přidám ještě jedno pozitivum a to, že mě konec dílu přece jen trochu nahlodal, jak to bude pokračovat a kam únosci vlastně směřují.

  • Inspirováno skutečností
  • Závěr mě přece jen lehce navnadil na další díl
  • Vůbec to nepůsobí jako thriller
  • Nepatřičná hudba
50 %
Mé hodnocení
darbak

Mám ráda seriály o letadlech a seriál o leteckém únosu mě fascinuje. O to víc, že je to podle skutečnosti. Osobně mi sice více vyhovují thrillery typu Hijack, které se odehrávají v přítomnosti, ale rozhodně nepohrdnu ani tímto retro kouskem.

Hodně se tu řeší soukromí hrdinů, resp. hrdinek – letušek, takže na to buďte připravení. Je to tak 60 % o únosu a 40 % osobní dramata. Škoda, mnohem raději bych se naplno soustředila na letadlo a co se v něm děje, ale asi je fakt, že by tam nedokázali dobře naplnit obsah všech epizod.

První díl má každopádně napětí, akci, vzrušení. Dokáže nás pěkně seznámit s postavami i dobou, takže za mě spokojenost a budu koukat dál.

  • odehrává se v letadle
  • podle skutečnosti
  • nechybí vzrušení a napětí
  • osobní životy jsou až moc přítomné, k tomuto příběhu nejsou potřeba
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu