8. 3. 2024

Novinka pod lupou: Reina Roja (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Reina Roja (Červená královna)
Žánr thriller, drama
Stanice Prime Video (Španělsko)
Premiéra 29. 2. 2024
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 21 minut

Kdo?

O čem to je?

S IQ 242 je Antonia Scott oficiálně nejchytřejším člověkem na světě. Díky své inteligenci dostane možnost stát se Rudou královnou tajné evropské policejní jednotky. Jenže její dar se brzy změní v prokletí a Antonia přijde o všechno. Poté, co je syn bankéře zavražděn a dědička nejbohatšího muže Španělska je unesena, obrátí se Antoniin bývalý šéf na policistu Jona Gutiérreze, aby Antonii přesvědčil k návratu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý pilot. První půlka mi přišla taková nezáživná. Kdybych si nečetla obsah, tak z toho asi nepochopím, o co jde. Jakmile jsme se ale přesunuli na místo činu, hned jsem byla zaháknutá, protože podobné mystery krimi případy, které mají nějaký nápad, se mi moc líbí. Hodně mi to tím stylem, jakým nám místo činu ukázali, připomnělo seriálového Hannibala, podobné vizuální hrátky tam byly taky na denním pořádku a za mě jako diváka je to prostě trefa do černého.

Samotná hrdinka mi přišla taková neutrální, ani proti ní nic nemám, ale ani jí nějak extra nefandím. Nepochopila jsem moc tu první scénu pilotu, jak to s tím vším souvisí, ale asi půjde o jeden z těch seriálů, kde nebude všechno polopaticky řečeno a vysvětleno a spousta věcí zůstane na divákovi, jak si je interpretuje on sám.

  • vizualizace místa činu
  • vidíme i vraha
  • serializovaný příběh
  • hrdinka neurazí, nenadchne
  • první půlka epizody mi přišla slabší, málo atmosféry atd.
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Zpracovat postavu, která má být vysoce inteligentní až geniální je podle mě docela oříšek. Jak ji zábavně a zajímavě ztvárnit? Jak chcete ve filmu/seriálu zobrazit myšlenkové pochody?

To byl asi největší problém i tady. Ústředním motivem seriálu je osoba s nejvyšším IQ na světě. Já jsem tomu ale měl docela problém uvěřit, protože její genialita byla prezentována tím nejvíc klišé způsobem – hlavní hrdinka na první pohled působí spíš jako blázen a když má vyřešit nějaký problém, tak se zamyslí – a za chvíli jí to napadne. Sorry, ale tohle není ani přesvědčivé, ani zábavné, viděl jsem to už jinde a prostě to nefungovalo.
Je sice pravda, že v jedné scéně se pokusili o jakousi vizualizaci jejích představ – ale to mi absolutně nic nepřiblížilo, jak na danou věc přišla.

Jestli na pilotu něco upoutalo mou pozornost, tak to byl případ. Ten je (a nejspíš ještě bude) docela drsný. Bohužel mě ale nezaujaly ani postavy, ani vyšetřování a sledovat celý seriál jenom kvůli brutalitám se mi teda zrovna moc nechce :D

  • Drsný případ
  • Ideální na maraton
  • Hlavní hrdinka mě o své genialitě zatím nepřesvědčila
60 %
Mé hodnocení
darbak
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu