11. 3. 2024

Novinka pod lupou: The Regime (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Regime (The Regime)
Žánr drama, minisérie
Stanice HBO
Premiéra 3. 3. 2024
Vysílání neděle
Na CZ streamech HBO Max (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 48 minut

O čem to je?

Seriál vypráví o jednom roce stráveném mezi zdmi paláce autoritářského režimu, který se začíná rozpadat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle byla další zajímavá novinka. Bohužel ne natolik, aby mě zaujala. To možná bude i tím, že jsem měl určitá očekávání, která nebyla naplněna.

Nejvíce zaujme netradiční námět, ale přišlo mi, že potenciál který nabízí, nebyl v pilotu plně využitý. Já čekal nějaké diktátorské řízení státu a místo toho jsem dostal hlavně hypochondricko-paranoidní kancléřku. Jistě, nějaké zmínky o režimu a o politice tam byly také, ale bylo jich málo. A i když se v průběhu pilotu odehrálo pár absurdních scén, tak se vlastně celou dobu nic nestalo a pilot se docela táhl.

Takže přesto, že to bylo bezesporu svým způsobem zajímavé, tak to moji pozornost zrovna neupoutalo. Nejlepším prvkem je podle mě bezesporu herecký výkon Kate Winslet.

Naději na zlepšení ve mě zanechala závěrečná scéna, v budoucích dílech se může režim pořádně rozjet. Ale nejsem si jistý, jestli mě to zaujalo natolik, abych to sledoval dál.

  • Kate Winslet v hlavní roli
  • Potenciál do dalších dílů
  • Nic se pořádně nedělo
  • Zdlouhavé
60 %
Mé hodnocení
darbak

Tohle bylo drama? Přišlo mi to jako nějaká absurdní parodie nebo satira. V půlce dílu jsem si musela přečíst alespoň obsah, abych zhruba tušila, co se to tam vlastně děje. Po pilotu vůbec nevím, co si o seriálu mám myslet. Opravdu mi to přijde jako nějaký zvláštní druh komedie, grotesky.

Tak nějak si nemyslím, že tento seriál bude dál pokračovat v tom hypu, který si získal před premiérou. Myslím, že hodně lidí ho po pilotu vzdá, protože to je hodně krajní záležitost, která rozhodně není pro masy.

Abych byla upřímná, jakožto hlasitý zástupce masy tady opravdu nemám moc důvodů pokračovat ve sledování dál. Herecké obsazení je samozřejmě sympatické, ale co se týče příběhu? Eeeeeh… Vidím to spíš jako účastníka cen, než jako seriál, o kterém by se lidi bavili i měsíce/roky po skončení vysílání.

  • Kate
  • nebo spíš obsazení obecně
  • příběhově je to prostě divné
  • nejsem si jistá, že to je opravdu drama
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Kate Winslet má asi zálibu hrát v „rozpadajících se“ filmech, seriálech. V Titanicu se rozpadá loď, v seriálu The Regime režim. Jen pohled na potápějící se loď je o dost lepší podívaná, než na společenské zřízení. Autoři si dali za cíl obeznámit diváka s diktátorskými úchylkami, nad kterými se bude hodně zamýšlet. Třeba i nad funkcí „Vrchního hlídače plísní“ (upřesním-hlídá vlhkost, u které vzniká plíseň). Autoritářství, ponižování, zvrat nálady nesmí chybět, jenže děje se to v tak zoufale unylém příběhu, že jediný spokojený divák bude nějaký masochista. Nijak neplesám ani nad formou, kdy jednotlivé postavy působí jako figurky z jiného žánru a ne dramatu. Jsou příliš strojené a útěky do kyslíkové komory až komické. Evidentně profanované diktátorství, kde určitě platí, že co diktátor, to úchyl, má sice pár světlých chvilek, ale je to málo na to, aby se po první epizodě z toho vyklubala lepší podívaná. Pokud se mýlím, tak mi po zhlédnutí dejte vědět, bylo by to pro mně velké překvapení a ty já rád.

  • Kate Winslet?
  • Nezáživní, až unylý příběh
  • Strojeně hrané postavy, spíše komického výrazu
40 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Jessica Angell

Jessica Angell

ehm..opravdu vyšla celá série? mě se zobrazují totiž jen dva díly
před 8 týdny
Fruiko

Fruiko

Opraveno.
před 8 týdny
Jessica Angell

Jessica Angell

super ♥
před 8 týdny
Další články k tématu