13. 4. 2024

Novinka pod lupou: Sugar (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sugar
Žánr drama, krimi
Stanice Apple TV+
Premiéra 5. 4. 2024
Vysílání pátek
Na CZ streamech Apple TV+
Délka pilotu 45 minut

O čem to je?

Moderní příběh o soukromém detektivovi, odehrávající se v Los Angeles.

Trailer

A jaký je náš ortel?

V první polovině epizody jsem si říkala, že u toho asi usnu. Vůbec mě to nebralo, nedokázala jsem se soustředit, neviděla jsem v tom žádný potenciál. V druhé polovině se to trošku zlepšilo, ale pořád jsem od toho dostala asi to, co jsem čekala, tedy žádnou extra hitparádu. Co jsem tak četla první ohlasy, tak opět budu v menšině, obecně se Sugar líbí. Ale pro mě je to takové mdlé, nezáživné, mám raději seriály „pro masy“, které jsou možná tuctové, ale mají v sobě ten líbivý wow efekt, který na mě funguje. Tohle se snaží být quality TV, což se asi i daří, ale za mě je to prostě nuda.

Nicméně je mi jasné, že Apple získal přesně to, co chtěl – dalšího adepta na ceny. Takže kritici budou spokojení, nároční diváci budou spokojení, a já zůstanu u svých tuctových kriminálek nebo soap oper, které mi sice zapříčiňují odumírání mozkových buněk, ale i tak mě baví tisíckrát víc.

  • kvalitní herecké výkony
  • celková produkce je na vysoké úrovni
  • příběh se ke konci pomalu začal rozjíždět
  • seriál pro diváckou smetánku
  • je to celé pomalé a nezáživné
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Synopse k seriálu sděluje, že jde o moderní příběh detektiva, tak bych doplnil s nostalgickým ohlížením za noir detektivkami let minulých (např. s Humphrey Bogartem). A taky je to silný artový kalibr, který nemusí vyhovovat všem. Příčinou je velká láska k filmům hlavní postavy seriálu, detektiva Johna Sugara s tváří Colina Farrella, kdy se krátké úseky několika scén z těchto filmových klasik prolínají s aktuálně probíhajícím dějem. Tvůrci se pak drží stejného vypravěčského módu, jak se to u noir detektivek zažilo, včetně myšlenkových proslovů detektiva. Děj je tak pomalý, ale plný libovůstek jako scéna s opilou ženou, kterou chtěl Sugar vyslechnout, či bezdomovcem, jenž mu hlídal auto apod. V podstatě jde o empatický přístup, ale přitom s patřičným odstupem k postavám, který naruší až pes. Důležité je zachovat si rovnováhu a nenechat se vyvést z míry, což John dokazuje i u scény, kdy na něho míří revolverem a zároveň je stále schopný sledovat a vyhodnocovat chování „protivníka“. O tom, že bude povedená i zápletka, nemám po dvou epizodách žádných pochyb. Jediné, co mi trochu vadilo, je ručně snímaný, občas roztřesený, obraz, který mi k takovému žánru nesedí. I tak dávám palec nahoru, nakonec i za Jamese Cromwella, kterého řadím mezi nejlepší herce záporných rolí. Že by i tady dostál svému hereckému charakteru?

  • Vyšperkované scény
  • Výborní herci
  • Zápletka
  • Noir styl
  • Ruční kamera
80 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu