2. 3. 2024

Novinka pod lupou: Breathtaking (ITVX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Breathtaking
Žánr drama, lékařský, minisérie
Stanice ITVX (Velká Británie)
Premiéra 19. 2. 2024
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut

Kdo?

Tvůrci Rachel Clarke
Hrají Joanne Froggatt

O čem to je?

Dr. Abbey Henderson a další zdravotníci v první linii se snaží zachránit své covidové pacienty ve chvíli, kdy pandemie přemáhá britský zdravotní systém.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Docela se mi sevřelo hrdlo, když jsem se na pilot dívala. Úplně jsem se vrátila ty čtyři roky zpátky, vzpomněla jsem si, jak to všechno bylo na nic a ten nápor na lékaře a zdravotnický personál byl naprosto neskutečný. A to jsem ani nezažila na vlastní kůži, úplně mi stačilo si o tom číst nebo sledovat videa, na první testování jsem šla až v únoru 2021.

Vidět to přímo takhle „z první řady“ bylo fakt šílené. A to si vezměte, že tohle je jen nahrané, realita musela být ještě tisíckrát drsnější. Hrozně moc obdivuju všechny, kteří se k tomu postavili čelem a nenechali se zastrašit, a dělali vše ve svých silách, aby pomohli co nejvíce lidem 💖

Tato třídílná minisérie dokáže pracovat s emocemi. Jen si nejsem jistá, jestli ještě není moc brzy na to, abychom se k této hrozné době už vraceli. Přece jen ten odstup tady ještě prostě není a dlouho nebude.

  • ukazuje krutou realitu začátku korony
  • dokáže dobře pracovat s emocemi
  • ještě je moc brzy na toto téma
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu