23. 1. 2024

Novinka pod lupou: Wild Cards (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Wild Cards
Žánr drama, krimi, komedie
Stanice CBC (Kanada)
Premiéra 10. 1. 2024
Vysílání středa
Délka pilotu 43 minut

Kdo?

Tvůrci Michael Konyves
Hrají Giacomo Gianniotti, Vanessa Morgan

O čem to je?

Ellis je drsný policejní detektiv, který byl zbaven hodnosti a poslední rok strávil u námořní jednotky. Max je temperamentní a chytrá žena, která podvede každého, koho potká. Když je však Max zatčena, pomůže Ellisovi vyřešit jeden místní zločin. Oba dva tak mají možnost začít znovu – Ellisovi se vrátí hodnost detektiva a Max zůstane mimo vězení. Musí však spolupracovat, přičemž každý z nich bude k řešení zločinů používat své jedinečné schopnosti. Pro Ellise to znamená tvrdou policejní práci, pro Max pak různé podvody a intriky. Oba se budou muset naučit, co to znamená důvěřovat jinému člověku, a možná se skutečně stát partnery.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Typické CWčkové drama, které nemá dlouhodobě žádnou šanci a které mě naprosto baví, z tohohle tryská na všechny strany. Šablona policisty a civilistky, která se k nereálné spolupráci při vyšetřování dostala jako slepá k houslím, vyvážené obsazení krásných lidí a case of week schéma s celoseriálovou zápletkou na pozadí – vše s přehledem zachováno.

Vanessa Morgan na mě byla místy až moc intenzivní, ale ve výsledku mi nevadila. Na Giacoma bych koukala s radostí, i kdyby mi přišel na obrazovku předčítat nákupní seznam. Nejvíc však zaujal (a překvapil) Jason Priestley, kolem jehož postavy by mohla být jediná relativně originální podívaná. Jinak klasika, neurazí, nenadchne, odpočinete si u toho, najíte se, vypnete. Tyhle seriály jsou občas potřeba jako sůl.

  • Giacomo Giannioti
  • lehké překvapení s tváří Jasona Priestleyho
  • oddychová záležitost
  • šablonovitá kriminálka, chápu, že ne každého to pořád baví
  • vážně si dali první pusu už v pilotu??! jaké zklamání
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Ach, to byl příjemný návrat k těm klasickým pohodovým odlehčeným kriminálkám, kterých už se v posledních letech tolik zdaleka nekončí. Pokud máte rádi seriály ve stylu Castle, tak tohle by se vám líbit mohlo.

Samozřejmě krimi příběhy asi nebudou žádná velká promyšlená pyramida zápletek, ale i tak jsem se u prvního dílu bavila. Velký díl na tom nesou i charismatické postavy, které příběhu dodávají ten správný šmrnc. Sice je to opět jako přes kopírák – svůdná a chytrá zlodějka a bručoun policajt s neprůstřelnými zásadami, které to k sobě nevysvětlitelně táhne, protože protiklady se prostě přitahují.

Ale přiznejme si, že teď už se podobné věci opravdu netočí, takže když zase jednou vidím seriál, kde to funguje, tak ho beru všemi deseti.

  • sympatické postavy
  • zábavná odlehčená kriminálka
  • nenáročná podívaná
  • ideální i jako podkres
  • nemůžete čekat žádná překvapení, ale mně to ani nevadí
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
andromache

andromache

Hádám, že streamovací služby se k tomu nedostaly.. Já spolehám na torrenty.
před 15 týdny
jarda.fial

jarda.fial

Ty používám taky, ale na stránce kde je normálně všechno zrovna tenhle seriál není.
před 15 týdny
andromache

andromache

Zdroje máš v soukromé poště :-).
před 15 týdny
Další články k tématu