5. 2. 2024

Novinka pod lupou: Hazbin Hotel (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hazbin Hotel
Žánr animovaný, dospělácký, dramedy, fantasy, hudební
Stanice Prime Video
Premiéra 18. 1. 2024
Vysílání dvě epizody každý pátek
Délka pilotu 25 minut

O čem to je?

V pekle dochází každý rok k vyhubení, kdy z nebe přicházejí exorcisté vedení Adamem, aby pozabíjeli co nejvíce hříšníků. Aby se zabránilo redukci pekelné populace, otevře Luciferova dcera Charlie hotel, kde mohou zdejší tvorové v klidu žít, zlepšovat se a dosáhnout vykoupení. Jenže je vůbec možné, aby se někdo z pekla dostal do nebe, když ani v pekle nikdo hotelu nevěří?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původně jsem byl rozhodnutý, že se článku a názoru ujmu, protože o tento kousek bude určitě zájem a budou ho chtít hodnotit i další. Opak je pravdou, takže jsem pak začal přemýšlet, že se na to možná nakonec zase tolik netěšíte a nechám to být. To platilo do chvíle, než jsem si skutečně všechny díly pustil, myslím opravdu všechny, v tuto chvíli už jsem viděl všechno, co vyšlo a rozhodně nemám v plánu jen tak přestat.

Animáky nejsou úplně tím, co bych běžně vyhledával, ale kolem Hazbin Hotel byl obří povyk už od 2019 a původního pilotu, tak proč to nezkusit. A rozhodně toho nelituju. Je to prostě dospělejší a takové na lepší úrovni než jiné animáky, které nemusím. Nadává se tu dobře, ale vlastně mi to vůbec nevadí a tak trochu si to užívám. Je tu krev, hromada nadávek a zvráceností, ale prostě to chcete sledovat dál.

Dělíme se tu tak nějak na dva tábory těch, kteří mají muzikály rádi, a ty, kteří je nemůžou ani cítit. Že patřím do první je všem jasné, takže o důvod víc, pro u mě Hazbin Hotel boduje. Na každý díl (mimo 2019) připadají dvě hudební čísla, která jsou chytlavá, skvěle se hodí do děje a hudebně jsou dost rozmanitá. Toto si fakt užívám.

Jsem v pohodě i se vzhledem, je tu odvedená super práce a s neskutečným počtem detailů, které si nesmíte nechat ujít, takže pořádně sledujte i to, co se děje kde okolo a v pozadí. Celkově se tu děje spousta věcí, Charlie a její snaha s hotelem, Angel Dust a jeho příběh, Alastor a spousta dalších věcí, všechno se postupně krásně prohlubuje, žádná povrchnost a je to prostě paráda. Zkrátka a dobře se těším na finále a pochopitelně i druhou řadu.

  • písničky
  • krev, nadávky, zvrácené
  • detaily
  • možná trochu moc tříštěné
  • pro někoho může být Charlie nesnesitelná
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu