10. 4. 2024

Novinka pod lupou: Parish (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Parish
Žánr drama
Stanice AMC
Premiéra 31. 3. 2024
Vysílání neděle
Délka pilotu 55 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Giancarlo Esposito

O čem to je?

Hlavním hrdinou je taxikář, jehož život se obrátí vzhůru nohama, když souhlasí s tím, že bude dělat šoféra neworleanskému zimbabwskému gangsterovi, který je proslulý vykořisťováním přistěhovalců bez dokladů v jižních přístavech USA.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jako jo, docela dobrý pilot. Jen jsem nepochopila několik myšlenkových pochodů hlavního hrdiny. Třeba proč se dobrovolně nabídl, že uklidí mrtvolu, když to vůbec nemusel dělat. Přišlo mi to už jako hodně výrazné vlezdoprdelkářství, naprostá zbytečnost, komplikace a nervy.

Ale bavila jsem se. Honička v úvodu byla super, zvlášť když jsme do toho vlítli a vůbec jsme netušili, o co vlastně jde. Rodinná dramata za mě „zív“, pořád musí být něco, přitom by úplně v pohodě stačila ta akční stránka – že hrdina nemá peníze, tak vezme práci a pak se to všechno rozjede.

Na druhou stranu musí vyzdvihnout první rozhovor s novým zaměstnavatelem, celé se to neslo v klidném, inteligentním a divácky zábavném duchu, z tohoto rozhovoru jsem poznala, že oba dva muži jsou opravdu chytří a moc dobře ví, jak komunikovat, no a takové postavy já rozhodně oceňuju.

Seriál si do watchlistu zařadím, doufám, že si udrží i tu akční stránku, aby z něj nebyl jen taková kopie Raye Donovana. A jo, uznávám, že mi to přirovnání naskočilo z velké části i kvůli manželce.

  • akční scény
  • inteligentní postavy (alespoň ty hlavní)
  • zbytečné podlézání hlavního hrdiny
  • nadbytečná rodinná dramata
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Vidět jméno Giancarlo Esposito v obsazení seriálu je vždy fajn. A asi nejsem jediný, kdo si to myslí, jelikož v současnosti jde o nejobsazova­nějšího seriálového herce. Jenže je fajn i drama Parish, kde hraje hlavní roli? Parish je fanda do aut, má rodinu, vlastní menší firmu, ale život mu jde spíše z kopce. Banka mu neposkytne úvěr, hrozí zabavení domu. V tom se objeví jeho kamarád, s kterým dělal levotu a požaduje výpomoc v rámci další špinavé prácičky. Ač nerad, Parish kývne a tak se setká s africkým gangsterem s přezdívkou Kůň. A tady už jde o hubu, mačeta v ruce pak také nevěstí nic dobrého. Bohužel ani pilot nevěstí nic extra, prozatím to vypadá na průměr. Děj je spíše vlažný, využívající zavedenou dramaturgii, drsná scéna zavraždění mačetou vlastně až tak drsná není. Překvapivě ani Esposito není ve své herecké postavě řidiče s temnou minulostí přesvědčivý. Jakoby věděl, že tu se další Perníkový táta neurodí. Ale další díly jsou na cestě a rozpaky mohou zmiznout, přeci jen solidní řemeslnost tu je, tak se ještě na další díl mrknu.

  • Řemeslně zvládnutá forma
  • Giancarlo Esposito
  • Méně záživný děj
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu