21. 3. 2024

Novinka pod lupou: Mano de hierro (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mano de hierro (Železná pěst)
Žánr drama, mysteriózní, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 15. 3. 2024
Vysílání celá série k dispozici (8 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 60 minut

O čem to je?

Joaquín Manchado vládne z barcelonského přístavu svému drogovému impériu železnou rukou. Nová zásilka mu ale obrátí podnik i rodinné vztahy vzhůru nohama.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Viděli jste někdy mafiánské filmy s Jeanem Gabinem? Ne? Pak se raději na nějaký podívejte, než na tento seriál. Od prvních minut mi totiž připadá, že tvůrci Železné ruky se takovýmto dílem inspirovali, čemuž odpovídá forma i děj, kdy se příběh věnuje osobě mafiána, který už má pár křížků na hřbetě. Že vládne svému teritoriu, přístavu v Barceloně, železnou rukou není pochyb, protože tu pravou má skutečně železnou. I úvodní scéna nás má o tom přesvědčit, jenže zpracování je také jako z doby minulé a tak jsem marně čekal na něco více, než jen rutinu. Ani Jaime Lorente (Papírový dům) tu nijak nevyniká a tak po první epizodě mi seriál mizí z watchlistu a nezachrání to ani přepadení lodi piráty, kteří tu máchají mačetami, seč můžou. A vlastně ani Eduard Fernández, který nikdy nebude Jeanem Gabinem.

  • Piráti s mačetami (ano, dělám si srandu)
  • Styl mafiánských filmů 90. let
  • Forma i obsah
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu